Consumator de etnobotanice, prins la volanul unei maşini. S-a ales cu dosar penal

Consumator de etnobotanice, prins la volanul unei maşini. S-a ales cu dosar penal

Un tânăr din Ploieşti s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa unor substanţe psihoactive. Ameţit de etnobotanice, acesta părăsise carosabilul şi aştepta în maşină să-şi revină din starea în care intrase după consumul substanţelor.


Poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Pogoanele au fost sesizaţi despre prezenţa unui autovehicul în afara părţii carosabile, între localităţile Bâlhacu şi C.A. Rosetti.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat conducătorul autoturismului, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Ploieşti, care nu era coerent în vorbire şi nu-şi putea menţine echilibrul.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, ce a indicat că nu se afla sub influenţa alcoolului, iar ulterior, fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice, a reieşit că se afla sub influenţa altor substanţe.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui autovehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive”.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi la nivelul întregului judeţ în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare. 
  
Astfel, poliţiştii au constatat două infracţiuni şi au aplicat 155 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 38 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 34 pentru alte abateri în trafic.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 21 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor, nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi efectuarea unor depăşiri neregulamentare.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 46.000 de lei.

citeste totul despre: