Constantin Boşcodeală a ratat şansa de a deveni vicepreşedinte regional al PSD

Constantin Boşcodeală a ratat şansa de a deveni vicepreşedinte regional al PSD

Constantin Boşcodeală nu a obţinut decât 147 de voturi   FOTO: Adevărul.ro

Astăzi, în cadrul Congresului PSD, primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, s-a clasat pe locul al treilea în lupta pentru un post de vicepreşedinte al Regiunii Sud-Est. El a fost învins de şeful PSD Vrancea, Marian Oprişan, care s-a impus, aşa cum era de aşteptat, atât în faţa preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cât şi în faţa liderului de la Buzău.

 

Potrivit datelor oficiale, Marian Oprişan a obţinut 295 de voturi, în timp ce Nicuşor Constantinescu a obţinut 219 voturi. Constantin Boşcodeală a primit doar 147 voturi, clasându-se pe locul al treilea.
 
Pe lângă funcţia de vicepreşedinte regional, Marian Oprişan o deţine şi pe cea de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România.
 
Constantin Boşcodeală poate primi însă un post în echipa de conducere a PSD. Victor Ponta, de altfel reconfirmat în funcţia de preşedinte al PSD,  a declarat că intenţionează să-i coopteze în echipa de conducere a PSD şi pe pierzătorii de astăzi.  “Toţi cei care au pierdut, vreau şi îmi doresc foarte mult să îi cooptez, într-o formă sau alta, în echipa de conducere, pentru că sunt oameni foarte valoroşi, sunt oameni care au voturi în spate, care conduc judeţe şi de care am nevoie în continuare”, a afirmat astăzi Victor Ponta.
 
Iată cum arată noua conducere a PSD după congresul care a avut loc acest weekend:
 
Preşedinte: Victor Ponta;
 
Preşedinte executiv: Liviu Dragnea;
 
Secretar general: Andrei Dolineaschi;
 
Preşedinte de onoare: Ion Iliescu;
 
Vicepreşedinţi pe locurile rezervate organizaţiei de femei: Ecaterina Andronescu, Corina Creţu, Rovana Plumb, Olguţa Vasilescu, Gabriela Vrînceanu- Firea;
 
Vicepreşedinţi regionali: Gheorghe Nichita, Marian Oprişan, Mircea Cozma, Paul Stănescu, Ion Mocioalcă, Ioan Rus, Mircea Duşa, Robert Negoiţă;
 
Vicepreşedinţi la nivel naţional: Nicu Bănicioiu, Marian Vanghelie, Titus Corlăţean, Dan Nica, Eugen Bejinariu, Constantin Niţă, Dan Şova, Ion Călinoiu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: