Consilierii locali din Buzău sunt de acord cu acordarea subvenţiilor pentru montarea unor centrale de apartament

Consilierii locali din Buzău sunt de acord cu acordarea subvenţiilor pentru montarea unor centrale de apartament

Persoanele singure şi familiile defavorizate din municipiul Buzău vor primi ajutoare sociale de urgenţă de până la 7.000 de lei, pentru a-şi monta centrale de apartament. Măsura iniţiată de Primărie a fost adoptată miercuri în Consiliul Local Buzău. Consilierii PNL au contestat decizia, pe motiv că ajutoarele par mai degrabă pomană electorală.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Potrivit estimărilor, de sprijinul financiar al Primăriei Buzău destinat montării unor centrale de apartament vor beneficia aproximativ 500 de familii din municipiu.
 
Începând cu data de 1 mai, Primăria Buzău va acorda ajutoare de urgenţă familiilor sau persoanelor singure cu venituri mici ale căror apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire şi doresc să-şi monteze centrale de apartament.  
 
Pentru a beneficia de această subvenţie, locatarii trebuie să demonstreze că au doar un venit pe membru de familie mai mic decât salariul minim pe economie. Ajutorul este acordat o singură dată de municipalitate ar şi ar urma să ajungă la 7.000 de lei.
 
Decizia a fost aprobată în şedinţa Consiliului Local Buzău de astăzi, chiar dacă unii consilieri au contestat măsura. Ei consideră că ajutoarele acordate de Primăria Buzău nu înseamnă altceva decât „pomană electorală”.
Edilul Constantin Toma anunţă noi scumpiri ale gigacaloriei la iarnă, impactul urmând a fi resimţit din plin de locatarii care rămân branşaţi la reţeaua centralizată de încălzire.
 
Din data de 2 aprilie, aproximativ 12.000 de apartamente şi 40 de instituţii publice din municipiul Buzău, racordate la reţeaua de termoficare a oraşului, au rămas fără căldură în calorifere. Asta, după ce furnizorul de gaze a închis robinetul către societatea Ecogen, din cauza facturilor neachitate. 
 
Totul a plecat de la mai multe neînţelegeri financiare între Primăria Buzău şi Regia Autonomă Municipală, pe de o parte, şi Ecogen Energy şi Ecogen Term, pe de altă parte.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: