Conducerea Inspectoratului Şcolar Buzău, sancţionată din nou de Minister

Conducerea Inspectoratului Şcolar Buzău, sancţionată din nou de Minister

Au sosit rezultatele reevaluărilor efectuate de Ministerul Educaţiei după contestaţiile din februarie, când inspectorii generali şcolari din 13 judeţe au susţinut că nu s-a respectat procedura. Miercuri, conducerea IŞJ Buzău a aflat că ultimele calificative obţinute de cele trei şefe ale învăţământului buzoian nu diferă de primele.

Ştiri pe aceeaşi temă


Mai precis, activitatea inspectorului şcolar general Florina Stoian şi a adjunctelor Daniela Palcău şi Nela Wamsiedel au fost evaluată drept „nesatisfăcătoare”, ceea ce presupune că acestea îşi vor pierde funcţiile.

„Rezultatele nu au fost comunicate oficial însă informaţia a ajuns la noi la Inspectoratul Şcolar. În urma contestaţiei depuse de noi au stabilit că merităm tot calificativul nesatisfăcător. Aşteptăm documentul de la Minister după care vedem ce vom face”, a declarat Florina Stoian.

Chiar înainte să afle deznodământul contestaţiei, Florina Stoian, împreună cu adjuncta Daniela Palcău şi alţi şefi din zece inspectorate şcolare, a depus o plângere la DNA, îndreptată împotriva a şase funcţionari din Ministerul Educaţiei şi a unui secretar de stat, acuzaţi de abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Nu este exclus ca noile calificative să vină ca urmare a plângerii la DNA. Acelaşi calificativ, nesatisfăcător, au primit şi inspectorii şcolari generali şi adjuncţi ai inspectoratelor şcolare din Ialomiţa şi Giurgiu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările