Concluzia legiştilor în cazul morţii Anei Maria, tânăra care s-a prăbuşit pe caldarâm în timpul concertului Zdob şi Zdub

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ana Maria Cucu, tânăra care a sfârşit sâmbătă în timpul unui spectacol în Piaţa Dacia, a murit în urma unui stop cardio-respirator provocat de criză de astm bronşic. Aceasta este concluzia legiştilor, care au încheiat marţi necropsia. Potrivit medicilor, fata putea fi salvată dacă s-ar fi intervenit mai repede, de către personal calificat.

Necropsia a confirmat diagnosticul pus sâmbătă de medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe, respectiv criză de astm urmată de stop cardio-respirator. 

Potrivit directorului medical al spitalului judeţean Buzău, medicul Stanciu Paraschiv, criza a fost declanşată de un alergen la care fata era sensibilă. În astfel de cazuri, spune medicul buzoian, şansele de salvare sunt mari doar dacă primul ajutor specializat vine foarte prompt, în cel mult 15 minute de la instalarea crizei.

Apropiaţii fetei se întreabă, după aflarea concluziei medicilor legişti, dacă prezenţa unei ambulanţe la spectacol nu ar fi însemnat cumva evitarea tragediei. Din păcate, organizatorii nu au solicitat prezenţa unui echipaj de ambulanţă, ci au amenajat un punct de prim-ajutor, cu voluntari. 

Sicriul cu trupul Anei Maria va fi depus la capela Bisericii Sf. Dumitru de pe Strada Parâng iar înmormântarea va avea loc miercuri. Tânăra va fi îngropată la cimitirul Sfinţii Constantin şi Elena.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite