Concert de muzică clasică, urmat de un cocktail, la Palatul Comunal din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Proiectul SoNoRo Conac, care îşi propune organizarea a 16 concerte de muzică clasică în clădiri emblematice din România, ajunge săptămâna aceasta şi la Buzău. Palatul Comunal va găzdui o seară de muzică clasică, urmată de un cocktail. Intrarea la concert este liberă, doar pe bază de rezervare. SoNoRo Conac se derulează, anul acesta, în cadrul Sezonului România-Franţa şi anunţă un program ”À la francaise”.

După debutul de pe 24 aprilie cu un concert la Muzeul de Artă din Craiova, impresionantul palat al celui mai bogat român din perioada interbelică, Jean Mihail, turneul poposeşte pe 8 mai, de la ora 19,00, la Palatul Comunal Buzău, una dintre clădirile simbol ale oraşului, al cărei stil  îmbină elemente neoromâneşti cu motive arhitecturale locale inspirate din vechile palate boiereşti.

Clădirea ce adăposteşte astăzi sediul Primăriei Buzău şi Consiliului Local a fost construită între anii 1899 şi 1903, după proiectul realizat de arhitectul Alexandru Săvulescu, unul dintre întemeietorii Şcolii de Arhitectură din Bucureşti. Palatul a rezistat cutremurelor, bombardamentului şi incendiului din 1944.

Buzoienii sunt invitaţi la o seară de muzică clasică, urmată de un cocktail la palat. Muzicienii Anna-Liisa Bezrodny (vioară), Răzvan Popovici (violă), Jan-Erik Gustaffson (violoncel) şi Miruna Nagy (harpă) vor interpreta lucrări ale compozitorilor francezi Gabriel Fauré, Marin Marais, Jules Massenet, alături de lucrări de George Enescu, Zoltán Kodaly şi Reinhold Glière.

Intrarea la concert este liberă, doar pe bază de rezervare la: rezervari@sonoro.ro sau 0741.190.470.

În 2013, Asociaţia Sonoro a pus bazele unui nou proiect, SoNoRo Conac, ce îşi propune, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenţie şi sprijinire a patrimoniului şi a resurselor culturale extraordinare ale României. 

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spaţiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural şi ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect îşi propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce priveşte multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite