Comercianţii din Piaţa Centrală, nemulţumiţi de taxa de parcare din zonă

Comercianţii din Piaţa Centrală, nemulţumiţi de taxa de parcare din zonă

Plătesc mai mult pentru o tarabă, de la 1 ianuarie, însă numărul clienţilor a scăzut în ultima perioadă. Este nemulţumirea tarabagiilor din Piaţa centrală din Buzău, care spun că de când Primăria a impus taxă de parcare în zona pieţei, mulţi dintre buzoieni au ales să se aprovizioneze cu legume şi fructe de la marketuri de cartier sau la supermarketurile din mall-uri.

Ştiri pe aceeaşi temă


Comercianţii din Piaţa centrală din municipiul Buzău acuză Primăria că le-a alungat clienţii de când a impus în zonă taxă de parcare. 

Ei spun că deşi sunt nevoiţi să plătească mai mult pentru închirierea unei tarabe, numărul cumpărătorilor a scăzut în ultima perioadă. Chiria unei tarabe costă acum aproape 400 de lei pe lună, cu 18 lei mai mult ca anul trecut.

Pieţarii spun că vânzările au scăzut în utima perioadă, deoarece unii dintre buzoieni preferă să se aprovizioneze cu legume şi fructe din supermarketuri. 

Primăria Buzău a majorat tarifele pentru parcările cu plată din municipiu, pentru a descuraja accesul cu maşina în zona centrală a oraşului. De exemplu, o jumătate de oră de staţionare în zona Pieţei Centrale costă 3 lei, o oră 5 lei, iar pentru 2 ore, şoferii vor plăti nu mai puţin de 12 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: