Cluburile sportive HC Buzău 2012 şi Metalul Buzău, în criză financiară

Cluburile sportive HC Buzău 2012 şi Metalul Buzău, în criză financiară

Problemele au apărut pe fondul întârzierii adoptării bugetului naţional. Pentru a veni în sprijinul celor două cluburi sportive, Consiliul Judeţean Buzău a alocat, în şedinţă extraordinară, acordarea unor sume de bani în avans pentru acoperirea cheltuielilor cu salariile, pentru costurile necesare deplăsărilor sau achitarea baremelor de arbitraj.

Ştiri pe aceeaşi temă


Întârzierea adoptării Bugetului naţional pentru anul 2019, cauzată de disputele politice la nivel înalt, nu are consecinţe doar în administraţia publică, ci şi în sport. 

Cluburile sportive care depind aproape exclusiv de subvenţii din bani publici au probleme în achitarea salariilor, dar şi pentru alte cheltuieli necesare pentru continuarea activităţii. 

În acest context, conducerea Consiliului Judeţean Buzău a venit în sprijinul cluburilor HC Buzău 2012 şi Metalul Buzău prin acordarea în avans a unor sume de bani. 

Astfel, clubul de handbal va primi 580.000 de lei, iar cel de fotbal, 160.000 de lei.

HC Buzău 2012 se află pe locul 10 în Liga Naţională de Handbal masculin, iar Metalul Buzău se află pe poziţia a 9-a în Liga a treia la fotbal, în seria dominată autoritar de SCM Gloria Buzău. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: