Clădirea Muzeului Judeţean Buzău, dată în folosinţă prin votul unanim al consilierilor judeţeni

Clădirea Muzeului Judeţean Buzău, dată în folosinţă prin votul unanim al consilierilor judeţeni

Proiectul de hotărâre privind darea în folosinţă a clădirii Muzeului Judeţean s-a aflat pentru a patra oară pe ordinea de zi a unei şedinţe a Consiliului Judeţean. La şedinţa de marţi, proiectul a primit vot favorabil din partea tuturor consilierilor judeţeni şi astfel imobilul de pe Bulevardul Bălcescu va putea fi folosit de instituţiile care îşi au sediul aici: Muzeul Judeţean, Teatrul „George Ciprian” şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă.

Ştiri pe aceeaşi temă


Proiectul de hotărâre s-a mai aflat de trei ori pe ordinea de zi şi a eşuat de fiecare dată după ce consilierii PDL, PNL şi PP-DD s-au opus ori s-au abţinut de la vot. Dar în şedinţa de marţi proiectul a trecut cu unanimitate de voturi. 

„Până acum nu am avut timpul necesar să verificăm ceea ce s-a întâmplat la Muzeul Judeţean dar acum, după campanie, am avut timpul necesar şi am verificat în măsura în care am putu ceea ce s-a făcut astfel că am fost de acord şi am votat proiectul. Este adevărat că am mai spus că vom vota proiectul cu muzeul când se va deschide noua maternitate dar există şi o situaţie mai specială generată de faptul că noua stagiune a teatrului trebuie să înceapă şi pentru că am constat că lucrurile sunt în regulă am fost de acord şi asta s-a văzut prin votul nostru”, a declarat liderul de grup al PDL, consilierul Raul Florescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu, a afirmat că singura explicaţie pentru care nici un consilier nu s-a mai opus inaugurării imobilului a fost faptul că a trecut campania electorală. ”S-a terminat campania electorală şi de aia s-a votat proiectul. Mie îmi pare rău că timp de trei luni a trebuit să plătim chirie unei alte societăţi deşi am avut o clădire funcţională unde s-a dovedit că nu au fost alte obiecţiuni. Sper că lucrurile au intrat în normalitate şi de acum în acolo să ne aducem aminte că trebuie să facem administraţie şi nu campanie electorală când vine vorba de problemele comunităţii”, a spus Bîgiu

Clădirea Muzeului Judeţean Buzău a fost reabilitată cu suma de 38 de milioane de lei, bani europeni, iar procesul verbal de recepţie a lucrării a fost încheiat în data de 14 august. Teatrul George Ciprian şi Centrul Judeţean de Cultură şi artă se vor muta în noua clădire unde vor funcţiona, cel mai probabil de săptămâna viitoare iar deschiderea Muzeul Judeţean de Istorie va mai dura o perioadă conform unor norme legale legate de condiţiile în care trebuie aduse exponatele muzeului în noua clădire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările