Clădirea Bibliotecii Judeţene va intra în reabilitare completă la primăvară

Clădirea Bibliotecii Judeţene va intra în reabilitare completă la primăvară

Restaurarea Bibliotecii Judeţene Buzău, una dintre cele mai vechi clădiri din municipiu, va începe în primăvara anului 2019. Anunţul a fost făcut ieri de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău, odată cu lansarea oficială a proiectului. Investiţia, în valoare totală de 18 milioane de lei, va fi asigurată în cea mai mare parte de la Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă


Clădirea Bibliotecii Judeţene „Vasile Voiculescu” din Buzău, una dintre cele mai vechi din municipiu, va intra în reabilitare completă la primăvară. Asta, dacă nu vor apărea contestaţii la procedura de licitaţie a proiectării şi execuţiei a lucrării.

Clădirea, încadrată ca obiect de patrimoniu naţional, va fi restaurată şi transformată într-un spaţiu expoziţional modern, păstrându-şi însă valenţele arhitecturale istorice.

În această toamnă, fondul de carte al bibliotecii va fi mutat în alt spaţiu. Pe toată perioada lucrărilor, respectiv 47 de luni, instituţia va funcţiona într-un mall din Buzău. Lucrările de reabilitare a clădirii de pe bulevardul Unirii se vor efectua, în proporţie de 85 la sută, din fonduri europene.

Sediul Bibliotecii Judeţene din Buzău a fost construit în 1914, după un proiect al arhitectului Grigore Cerchez şi găzduieşte instituţia de cultură din anul 1984. Anterior, aici au avut sediul Miliţia şi Sfatul Popular. Clădirea Bibliotecii Judeţene ”Vasile Voiculescu” nu a mai beneficiat de reparaţii capitale de zeci de ani, ci doar de mici renovări.

citeste totul despre: