Charlie Ottley, cu obiectivul camerei pe focurile vii şi munţii de sare din Geoparcul „Ţinutul Buzăului” FOTO

Charlie Ottley, cu obiectivul camerei pe focurile vii şi munţii de sare din Geoparcul „Ţinutul Buzăului” FOTO

Sursa Asociaţia „Ţinutul Buzăului”

Geoparcul „Ţinutul Buzăului” a avut joi un oaspete cu totul special. Este vorba despre jurnalistul Charlie Ottley, realizatorul celebrelor documentare „Wild Carpathia” şi „Flavors of Romania”, care promovează internaţional frumuseţile naturale şi culinare ale României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cunoscutul realizator de documentare a ajuns joi, la Buzău, împreună cu echipa sa de filmare. 
 
Oaspeţii au luat la pas mai multe obiective de pe cuprinsul geoparcului.  
 
„Geoparcul UNESCO Ţinutul Buzăului şi-a dezvăluit unicitatea, măreţia şi misterele jurnalistului britanic Charlie Ottley şi a echipei sale de la Flavours of Romania şi Wild Carpathia, însoţiţi şi îndrumaţi in periplul lor de către Conacul Grigorescu, Terra Carpatica, Slow food community şi de colegii noştri de la Geoparc, etalând o suită de obiective reprezentative pentru judeţul Buzău”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei „Ţinutul Buzăului”. 
 
Lacul Mocearu, Focurile vii de la Lopătari şi Canionul de sare de la Mânzăleşti şi-au spus pe rând povestea şi au defilat grandioase pe podiumul locurilor demne de apreciat, de iubit şi valorificat, cuprinse fiind într-o poveste mai amplă despre România şi farmecul ei. 
 
 
Filmările vor fi incluse într-un serial ce va fi difuzat în curând. ”Vor urma şi alte istorisiri despre locurile, oamenii şi trăirile pe care le poţi experimenta pe aceste meleaguri dezvăluindu-se astfel potenţialul de dezvoltare durabilă a zonei”, au mai scris reprezentanţii Asociaţiei „Ţinutul Buzăului”.
 
 
În ziua de 21 aprilie 2022, „Ţinutul Buzăului” a devenit, oficial, Geoparc internaţional UNESCO, al doilea din România, după „Ţara Haţegului”. Distincţia a fost oferită de către consiliul director al UNESCO, prin intermediul unei videoconferinţe.
 
De curând, mai mulţi antreprenori şi producători locali din acest areal geografic au pus bazele unei comunităţi Slow Food.
 
Acest concept reflectă un stil de viaţă, un mod de a trăi şi a mânca sănătos, în incercarea de a reînvia tradiţia şi cultura gastronomică locală, toate acestea combinate cu grija faţă de comunitate şi mediul înconjurător.
 
 
Vă recomandăm să mai citiţi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările