Centrul istoric al Buzăului şi străzile din Mihai Viteazul, reabilitate cu fonduri europene. Proiectul a fost terminat astăzi

Centrul istoric al Buzăului şi străzile din Mihai Viteazul, reabilitate cu fonduri europene. Proiectul a fost terminat astăzi

Cuza Vodă a fost închisă circulaţiei rutiere

Proiectul privind ”Reabilitarea reţelei de drumuri si staţii de transport din zona de acţiune urbană a municipiului Buzău”, realizat cu fonduri europene, a fost finalizat oficial, vineri. Obiectivele prinse în proiect sunt finalizate însă de mai multă vreme.

 
Este vorba despre asfaltarea a 19 străzi cu o lungime totală de 9,5 kilometri, din cartierul Mihai Viteazul, de amenajarea a 26 de staţii de autobuz moderne şi de reabilitarea străzii Cuza Vodă, din centrul vechi al oraşului, arteră declarată monument istoric.
 
 
Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea infrastructurii de transport în scopul eliminării barierelor de accesibilitate către şi în interiorul  zonei de acţiune urbană Mihai Viteazul - Marghiloman din municipiul Buzău.
 
Proiectul cu o valoare totală de 34.451.870,24 de lei a beneficiat de o finanţare europeană nerambursabilă în valoare de 20.965.488,77 lei, 4.605.362,50 contribuţie guvernamentală şi 8.359.264,86 lei contribuţia Primăriei Buzău.
 
Recepţionarea lucrărilor din proiect este programată pentru data de 23 iunie.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: