Cele peste 300 de mii de volume ale Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu” vor putea fi vizionate online

Cele peste 300 de mii de volume ale Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu” vor putea fi vizionate online

De sistemul TinRead beneficiază aproximativ 60 de biblioteci din România

Cele peste 300.000 de volume ale Bibliotecii Judeţene„Vasile Voiculescu” din Buzău, dintre care 5.000 de documente din secţia colecţii speciale, vor putea fi vizualizate de acum şi de acasă, de pe calculatorul personal, prin intermediul Internet-ului.

 
Asta după ce, de la începutul acestei luni, Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu” din Buzău a lansat un serviciu de arhivare online care permite unui utilizator din orice colţ al lumii să vizualizeze cele peste 310.000 de documente aflate în baza de date a Bibliotecii Judeţene Buzău. Introducerea sistemului integrat de bibliotecă, denumit TinRead, va permite oricărei persoane interesate să vizualizeze pe Internet catalogul bibliotecii, imaginile ataşate înregistrărilor bibliografice, să facă rezervări din titlurile dorite şi să creeze liste proprii şi bibliografii.
 
„În urma introducerii unui software de ultimă generaţie folosit, spre exemplu, la Preşedinţia României, Parlamentul României, Librăria Congresului SUA sau la alte instituţii de interes naţional şi european, orice utilizator din orice colţ al lumii va avea acces la baza de date a Bibliotecii judeţene”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene Buzău, Marius Bâsceanu.
 
Implementarea noului serviciu a însemnat practic doar trecerea arhivei digitale a instituţiei în noul program, arhivă care, de acum, poate fi accesată de oricine. O noutate este şi aceea că  utilizatorul are posibilitatea să îşi creeze un cont personal pe acest site prin intermediul căruia, de exemplu, poate face chiar rezervări pentru  împrumutul la domiciliu a unui volum. 
 
De sistemul TinRead, implementat recent la Biblioteca Judeţeană din Buzău, beneficiază aproximativ 60 de biblioteci din România, dintre care 25 sunt biblioteci universitare. De asemenea, programul TinRead este utilizat şi de instituţii precum Parlamentul României, sau chiar de către Librăria Congresului Statelor Unite ale Americii.
 
Citeşte şi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: