Ce pagube poate produce o eventuală rupere a digului de pe malul drept al râului Buzău

Ce pagube poate produce o eventuală rupere a digului de pe malul drept al râului Buzău

Digul are rolul de a proteja municipiul de inundaţii

Digul de apărare a municipiului se deteriorează după fiecare viitură formată pe râul Buzău. Problemele au fost accentuate mai ales de viiturile din 2014 şi 2016. Informaţiile au fost adunate într-o adresă pe care Administraţia Bazinală Buzău- Ialomiţa a transmis-o către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.


Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au aprobat cererea transmisă de Direcţia Apelor, în care se cere demararea în regim de urgenţă a unor lucrări provizorii de consolidare a malului drept al digului de apărare împotriva inundaţiilor.

Specialiştii avertizează că în caz de rupere a digului, râul Buzău va inunda 10 hectare de teren arabil, staţia de epurare a municipiului, cimitirul din capătul cartierului Dorobanţi, 30 de locuinţe şi cantonul de exploatare a formaţiei Buzău- Călmăţui. Circulaţia maşinilor pe ruta ocolitoare a oraşului cuprinsă între podul de la Mărăcineni şi cel de la Vadu Paşii se va întrerupe total.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: