Ce dramă de familie a lăsat în urmă bărbatul dispărut în Bucegi şi găsit mort după trei luni. Bărbatul se ducea să se vadă cu o femeie pe care abia o cunoscuse

Ce dramă de familie a lăsat în urmă bărbatul dispărut în Bucegi şi găsit mort după trei luni. Bărbatul se ducea să se vadă cu o femeie pe care abia o cunoscuse

Viorel Găman şi fosta soţie, alături de fiul lor

Dramă în familia părăsită de bărbatul care a murit în împrejurări inexplicabile în Munţii Bucegi, în timp ce se ducea la întâlnire cu prietena pe care abia o cunoscuse. Femeia de care Viorel Găman divorţase stă de aproape două luni prin spitale din cauza unor grave probleme medicale. A picat pe capul ei grija înmormântării fostului soţ, însă familia ei e prea săracă şi necăjită în aceste momente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Silviana Alexandrescu este de aproape două luni internată prin spitale iar acum este într-un centru de îngrijiri paliative din Bucureşti, după o operaţie de extirpare a unei tumori la colon. I s-a pus pe suflet după ce a dispărut fostul ei bărbat, la care încă mai ţinea, crede mama bolnavei.
 
Viorel Găman, fostul ei soţ, a disparut în mod misterios în munţii Bucegi, în luna iulie a acestui an. Abia la jumătatea lunii octombrie, trupul  buzoianului a fost găsit de nişte turişti, într-o râpă. Despre decesul lui Viorel Găman mare lucru nu se ştie, decât că nu a fost o moarte violentă, prin cădere sau lovire. 
 
Fiica lui are multe întrebări rămase încă fără un răspuns. ”Fata a fost şi s-a interesat, a fost chemată la Buşteni unde i s-a spus că-i dă toate lucrurile pe care le-a găsit în momentul în care a fost înmormântat. Adică să aibă actul acela de deces. Nu poate să îl obţină pentru că nu are cine să-l înmormânteze”, spune Silviana.
 
De când femeia de 42 de ani s-a îmbolnăvit şi stă mai mult prin spitale, de copii are grijă bunica Artemia. În garsoniera din Buzău, care are doar 11 metri pătraţi, trăieşte cu greu fosta familie a lui Găman: fiica sa de 18 ani, un băieţel de 8 ani, cu mici probleme psihice şi bunica acestora, care doarme pe jos din lipsa de spaţiu.  
”Copiii sunt cu mine şi cu mama mea, într-o garsonieră confort 3 la Buzău. Trăim din pensia mamei mele şi alocaţia copiilor. Mai important este să mă fac eu bine. Vreau să lupt măcar pentru copiii mei şi să apuc să mă mai zbat în continuare pentru ei. Tot eu singură mă încurajez în sufletul meu”, spune Silviana de pe patul centrului pentru îngrijiri paliative din Bucureşti.
De când Silviana e în spital, grav bolnavă, bunica are grijă de băiatul cu nevoi speciale. ”Copiii dorm în pat iar eu, jos, pe o saltea. Mănâncă icre cu sos de roşii, pentru că aşa aşa l-a obişnuit tatăl lui după ce a trecut la altă religie. Va fi greu cu spaţiul după ce o să vină Silviana acasă, pentru că îi trebuie o cameră numai a ei”, spune Artemia Alexandrescu, de 67 de ani.
 
 
Bunica a mai avut o garsonieră în acelaşi bloc, la fel de mică, însă a vândut-o de curând cu doar 30.000 de lei, pentru a-i plăti fetei operaţiile. O pensie de 600 de lei şi alocaţiile copiilor sunt toţi banii familiei, din care foarte mulţi merg pe tratamentele Silvianei.  
 
Până în vară, mai intra în casă pensia alimentară de 200 de lei pentru fiecare copil, plătită de Viorel Găman. Dispariţia lui a generat nu numai neajunsuri financiare, ci şi îmbolnăvirea fostei soţii,  crede mama Silvianei. ”Ea nu a mai mâncat de când a dispărut el. Mă minţea în telefon că a făcut ciorbă, dar ea făcea pentru fată iar ea nu mânca. Ea a suferit de când a rămas singură, cam de doi ani, dar se împăca cu gândul că fostul soţ vine la băiat să îl vadă”, susţine mama Silvianei.
 
Viaţa Silvianei şi a copiilor ei s-a schimbat radical după ce fostul soţ a trecut la o altă religie, crede bătrâna. Viorel avea altă atitudine în casă. De exemplu, spune fosta soacră, cerea mâncăruri fără carne la masă şi dădea mai puţini bani în casă. ”Cu greu mai dădea un ban în casă, chiar dacă fata cerea, ăsta mic cerea. La întreţinere a rămas o grămadă; i-a zis să plătească şi el dar nu a plătit. Se ducea la muncă cu câţiva covrigei şi asta era masa lui”, spune fosta soacră.
 
Ca şi cum sărăcia, bolile şi pierderea suferită nu ar fi fost de ajuns, fosta familie a lui Viorel Găman s-a pricopsit şi cu grija aducerii rămăşiţelor pământeşti pentru îngropăciune. Aceştia sunt însă prea săraci  pentru a face demersurile. 
 
Boala Silvianei o condamnă să nu se mai poată ridica din pat. Are nevoie de un cărucior pe care nu şi-l permite şi de o locuinţă ceva mai spaţioasă, în care să-şi crească cei doi copii. Dacă doriţi să ajutaţifamilia greu încercată de soartă, acesaţi link-ul de mai jos.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările