Cât timp vom mai avea în pieţe legume crescute în solariile fermierilor români. Preţurile ar putea creşte considerabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este cazul să vă grăbiţi cu aprovizionarea dacă vreţi să aveţi garanţia că vă alegeţi cu marfă proaspătă, de la producători locali. În pieţe, ardeiul capia se costă între 4 şi 6 lei, iar tomatele - 5 lei.

Mircea Tatu este unul dintre cei mai mari legumicultori din zona Buzăului. Livrează marfă proaspătă din primăvară până în decembrie. 

Fermierul spune că încă recoltează ardei capia, dintr-un soi pe cât de rezistent, pe atât de productiv şi gustos. 

”Mai avem în solarii un soi de ardei cu o pulpă groasă, mare, sănătos. Aşa ceva nu o să vedeţi în supermarket. Un ardei foarte dulce, cultivat cu gunoi de grajd. Mai avem aproape 4.000 de fire, cam două tone”, spune Mitrcea Tatu.

Ardeii pe care buzoianul îi recoltează acum ajung la piaţă cu 4, până la 6 lei kilogramul. Preţul ar putea creşte în perioada imediat următoare, întrucât legumele autohtone din acest an sunt pe terminate.

Imagine indisponibilă


”Nu ne mai ajută acuma nici lumina, e multă umezeală. El arată deosebit de bine la ora actuală, chiar nu au fost probleme, dar mai mult de o săptămână nu putem să-i mai ţinem”, spune legumicultorul buzoian.

Pe lângă ardei, în solariile buzoianului se mai găsesc câteva fire de tomate. Din cauza lipsei căldurii şi a luminii, roşiilor le trebuie mai multe zile până se coc. Fermierul a recurs inclusiv la eliminarea frunzelor de pe tulpină, pentru a prelungi ciclul de viaţă al tomatelor.

Imagine indisponibilă

În mai puţin de două săptămâni, în locul plantelor care au avut rod anul acesta vor fi plantate răsadurile pentru culturile de anul viitor. Legumicultorul buzoian va începe să recolteze din nou peste cinci luni. Tomatele vor ajunge în aprilie pe tarabe.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite