Care sunt investiţiile din acest an în infrastructura judeţului Buzău

Care sunt investiţiile din acest an în infrastructura judeţului Buzău

Peste 256 de milioane de lei are la dispoziţie, în acest an, Consiliul Judeţean Buzău, prin proiectul de buget, aprobat marţi. Deşi cea mai mare sumă va fi alocată pentru cheltuieli cu salariile şi cu achiziţia de bunuri şi servicii, o sumă importantă va fi alocată şi investiţiilor în infrastructură.

Ştiri pe aceeaşi temă


Consiliul Judeţean Buzău a aprobat, marţi, proiectul de buget al judeţului pentru anul în curs. Conform documentului, bugetul total de venituri al judeţului pentru 2019 se ridică la 256,16 milioane de lei, sumă provenită din venituri proprii, cote şi sume defalcate din impozitul pe venit, sume defalcate din TVA şi subvenţii.

”Vom avea investiţii în infrastructură, se va termina licitaţia pentru drumul Vintilă Vodă-Bisoca proiectare şi execuţie, tot după sărbători ceţi vedea şantierul la fostul spital Brătianu, lucrările la podul de la Vadu Paşii sunt avansate şi se vor finaliza. Va mai fi finalizată licitaţia pentru Cozieni-Brăeşti. Se vor asfalta din fonduri proprii mai multe drumuri judeţene, cum ar fi cel de la Cislău-Buda Crăciuneşti-limita cu judeţul Prahova, la Florica, Valea Salciei, Murgeşti, Mărgăriteşti, 4 milioane de euro fiind alocaţi în acest an din fonduri proprii pentru covoare asfaltice pe o lungime de 80-100 de kilometri”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău precizează că pentru modernizarea infrastructurii din judeţ s-au alocat fonduri la fel de mari ca anii trecuţi. O altă ţintă a administraţiei judeţene vizează atragerea de fonduri europene pentru demararea de noi proiecte.

Suma cheltuielilor judeţului Buzău pentru anul în curs este de peste 339 milioane lei, cu 82,7 milioane de lei mai mare decât cea a veniturilor, motiv pentru care vor fi necesare rectificări bugetare pe parcursul anului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: