Campionatul Mondial de Enduro revine la Buzău

Campionatul Mondial de Enduro revine la Buzău

Buzăul va găzdui o etapă a Campionatului mondial de enduro                                       FOTO: Adevărul.ro

Organizatorii MAXXIS FIM Enduro World Championship revin la Buzău pentru cea de-a cincea etapă a acestui sezon competiţional. În afară de România, în acest an vor mai găzdui etape ale campionatului mondial de enduro Chile, Argentina, Spania, Portugalia, Grecia şi Franţa.


Cele două zile de concurs vor fi sâmbătă şi duminică, 15 şi 16 iunie. Aproximativ 80 de persoane sunt implicate în organizarea Grand Prix-ului României iar costurile de organizare se ridică la peste 60.000 de euro. Banii vor veni în mare parte de la clubul Extrem Adventure Buzău, de la sponsori dar în acest an se aşteaptă un sprijin financiar şi din partea Consiliului Judeţean şi Primăriei Buzău.

Cartierul general al Grand Prix-ului României va fi, ca şi în urmă cu doi ani, în centrul oraşului Buzău iar traseul va fi similar cu cel din 2011 dar ceva mai lung ca distanţă. Concurenţii vor fi nevoiţi să parcurgă patru ture a câte 52 de kilometri în fiecare din cele două zile de concurs. Pe traseu vor exista trei probe speciale, dintre care una se va desfăşura la Monteoru – Enduro Test iar celelalte două, Extreme Test şi Cross Test, se vor desfăşura în zona Mărăcineni, pe traseul din zona Gura Câlnău.

Totodată, organizatorii au mai pregătit în acest an o nouă probă făcută special pentru public, care se va numi Supertest şi va avea loc vineri, 14 iunie, înaintea primei zile de concurs. 

În urmă cu doi ani,  Buzăul a devenit primul oraş din România care a găzduit vreodată o etapă de campionat mondial de enduro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările