Cadou de Ziua României, decizii de expulzare din ţară

Cadou de Ziua României, decizii de expulzare din ţară

Arhivă

Trei cetăţeni chinezi care munceau pe raza judeţului Buzău au primit somaţii de a părăsi ţara, de la Biroul de Imigrări, la câteva ore după ce le-au expirat autorizaţiile de muncă valabile inclusiv în noiembrie. Aceeaşi soartă a avut-o şi o femeie din Basarabia, care vindea în piaţa centrală.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări Buzău au depistat la un control trei cetăţeni chinezi cu şedere ilegală pe teritoriul României care au  intrat în ţară în baza unei vize de lungă şedere în scop de muncă. Ei au beneficiat de prelungiri temporare ale dreptului de şedere până în luna noiembrie 2011, moment în care contractele individuale de muncă ale acestora pentru lucrători permanenţi au încetat, fiindu-le  anulate autorizaţiile de muncă.
 
Poliţiştii de la Imigrări au emis pe numele cetăţenilor chinezi, decizii de returnare prin care aceştia sunt obligaţi să parăsească teritoriul ţării în termen de 15 zile. Totodată, aceştia  au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 1200 lei, conform legislaţiei privind regimul străinilor în România, republicată şi actualizată.

Într-o altă acţiune a fost depistată o cetăţeană moldoveană care presta muncă fără autorizaţie în beneficiu propriu şi efectua acte de comerţ ambulant în piaţa centrală din municipiul Buzău. Mai precis, vindea şi oferea spre vânzare diferite produse din Republica Moldova, fără a avea autorizaţie de muncă, nerespectând astfel scopul pentru care a obţinut viza de intrare pe teritoriul României.

Împotriva acesteia s-a luat măsura îndepărtării de pe teritoriul României, pe numele acesteia fiind emisă o decizie de returnare valabilă 15 zile. Concomitent cu emiterea deciziei de returnare împotriva străinei s-a dispus măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de şase luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: