Buzoienii, deranjaţi de slujbele religioase transmise în difuzoare. „Voi vorbi cu preacucernicii părinţi să micşoreze un pic sonorul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Slujbele religioase transmise în difuzoare au ajuns motiv de nemulţumire în rândul persoanelor care au biserici în apropierea locuinţelor. Din ce în ce mai multe mesaje care evidenţiază acest aspect apar pe site-ul de sesizări al Primăriei Buzău.

Unii dintre buzoieni se arată deranjaţi de faptul că slujbele sunt difuzate la boxele exterioare şi i-au reclamat această situaţie primarului.

Reclamaţiile vizează biserici din zone diferite ale oraşului. 

”Se zguduie geamurile de la casă de zgomot, începând cu ora 7. Muncim de dimineaţa până seara, iar în weekend e singurul moment în care ne putem odihni şi relaxa”, scrie un domn de pe strada strada Parâng.

”Am geamurile dormitoarelor orientate către biserică şi efectiv se aude slujba în casă ca şi cum am fi în curtea bisericii. Nu e vorba doar de duminici. Au fost săptămâni în care au fost 3-4 slujbe a câte 2-3 ore”, scrie un cetăţean de pe strada Spiru Haret.

„La bisericuţa din lemn de la zidul Episcopiei, sâmbăta şi duminica dimineaţa e adevărat concert în aer liber. (...) Îl rugăm pe domnul primar să discute cu reprezentanţii bisericii pe această temă”, se plânge un alt buzoian.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, le-a răspuns reclamanţilor cu o promisiune: ”Voi vorbi cu prea cucernicii părinţi să micşoreze un pic sonorul. Vă mulţumesc!”.

Preotul Dragoş Olteanu, reprezentant al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei în relaţia cu presa, a transmis că a vorbit deja cu preoţii parohiilor indicate în sesizări. Aceştia au declarat că instalaţiile de sonorizare au fost reglate la un nivel care să nu deranjeze.    

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite