Buzoianul Bogdan Adrian Lefter reprezintă România la un important simpozion de sculptură în ceară din Thailanda

Buzoianul Bogdan Adrian Lefter reprezintă România la un important simpozion de sculptură în ceară din Thailanda

Bogdan Adrian Lefter

Anul acesta România va fi reprezentată la Simpozionul Internațional de Sculptură în Ceară din Thailanda de sculptorul buzoian Bogdan Adrian Lefter. ”The 2012 Ubon International Wax Sculpture” se află la cea de-a șaptea ediție și este printre cele mai exclusiviste evenimente din lume dedicate  sculpturii, știut fiind faptul că deși anual aplică sute de artiști, în final sunt aleși doar nouă sculptori.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sunt foarte bucuros și mândru că am fost ales să particip la acest simpozion. Dincolo de faptul că este un obiectiv important pe care l-am atins ca artist, participarea la acest simpozion de sculptură este o onoare pentru mine ca sculptor român pentru că îmi reprezint din nou țara la nivel internațional și în același timp este o oportunitate pentru România care, alături de țări recunoscute pentru mediul artistic  bogat precum Japonia, Argentina, Turcia, China, își face vizibilă forța artistică și culturală pe care o are ”, a declarant sculptorul Bogdan Adrian Lefter.

În perioada 18 iulie – 5 august, artistul român va participa la acest simpozion de sculptură cu lucrarea “Elements of Life”. “Lucrarea mea este compusă din cinci piramide echilaterale intersectate care pot fi interpretate ca o redare tridimensională a pentagramei, cunoscută și sub numele de steaua vieții”, a explicat artistul buzoian.

Lucrarea buzoianului Bogdan Adrian Lefter

Bogdan Adrian Lefter a mai participat și în alți ani la evenimente internaționale prestigioase dedicate sculpturii precum Concursul Internațional de Sculptură în nisip din Rorschach – Elveția, unde a câștigat locul I, Concursul Internațional de Sculptură în zăpadă, din Pontresina, Elveția, unde s-a clasat pe locul II, Simpozionul Internațional de Sculptură din Changchun, China, unde s-a detașat de ceilalți concurenți prin originalitatea și monumentalitatea lucrărilor sale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările