Buzăul lipseşte de pe lista judeţelor cu spitale periculoase. Cele mai apropiate sunt la Ploieşti, Galaţi şi Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lista publicată astăzi de Ministerul Sănătăţii cu spitalele care fac obiectul unei anchete penale în dosarul HaxiPharma nu conţine unităţi din Buzău. Este o confirmare a precizărilor făcute zilele trecute de autorităţile din sănătate, care spuneau că nu au existat probleme de la dezinfectanţii acestei firme.

Pentru informarea cetăţenilor, Ministerul Sănătăţii, cu aprobarea Parchetului General a făcut publică lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară.

Tototadă, pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative perntru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează faptul că acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma.

Au fost descoperite neconformităţi la spitale din Bucureşti, precum Spital Sf. Stefan, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino, Spitalul de Nefrologie Carol Davila şi Spitalul Universitar de Urgenţă, în Prahova, la Spital Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi la Galaţi, la Spital Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan".

La Buzău, principalii beneficiari ai produselor companiei HexiPharma, începând cu anul 2008, au fost Spitalul Judeţean, Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, Direcţia de Sănătate Publică şi Centrul de Transfuzii. Potrivit şefului serviciului Epidemiologie din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Carmen Scântei, nu au existat însă probleme generate de eventuala folosire a unor dezinfectaţi neconformi. 

„În judeţul Buzău nu am avut probleme cu dezinfectanţii utilizaţi şi asta o spun testele  pe care le-am recoltat în toate unităţile sanitare, testele pe care şi le-au recoltat ei în cadrul autocontroalelor pe care sunt obligaţi să le facă cu o anumită ritmicitate, cel puţin o dată pe trimestru şi rezultatul testelor pe care le-au recoltat colegii noştri din segmentul de control în sănătate public, care nu au ridicat niciodată problema calităţii dezinfectantelor utilizate”, a declarat dr. Carmen Scântei.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, Cristina Ungureanu, a declarat că este permanent în legătură cu specialiştii Ministerului Sănătăţii, pentru a fi la curent cu mersul anchetei naţionale şi eventualele măsuri. La cel mai mare spital din judeţul Buzău nu au ajuns deocamdată controalele de la Minister.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite