Buzău: Profesori disponibilizaţi şi clase comasate

Buzău: Profesori disponibilizaţi şi clase comasate

Peste 300 de profesori mai au slujbe doar până la vară

După ce au fost trimişi în concediu fără plată şi li s-au tăiat sporurile, profesorii au primit o nouă lovitură. De la 1 septembrie 2010, la nivelul ţării vor fi reduse 15.000 de posturi din învăţământ. La nivelul judeţului Buzău, 324 de posturi vor fi reduse, ceea ce înseamnă că dascălii vor rămâne fără locuri de muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profesorii vizaţi sunt cei care se apropie de vârsta pensionarii sau suplinitorii.

„Din cele 324 de posturi, vom avea 108 reduse care sunt ocupate de către profesorii pensionari, alte o sută de persoane ies la pensie la sfârşitul acestui an şcolar, iar restul sunt cele ocupate de suplinitori şi drept urmare, pentru anul şcolar viitor vor fi scoase la consurs mai puţine locuri pentru suplinitori", ne-a declarat Paul Negoiţă, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău.


Măsura disponibilizării bugetarilor îi va afecta în special pe suplinitori, care pentru anul şcolar viitor, vor avea o concurenţă mult mai mare pe un loc. Liderii sindicali buzoieni au primit vestea concedierilor surprinşi şi se gândesc deja să participe acţiuni de protest alături de colegii din ţară.

„A fost vestea care ne-a stricat atât sfârşitul de an, cât şi începutul lui 2010. Datele pe care le-am avut iniţial de reducere a peste o mie de posturi ne-au bulversat, însă nici reducerea de 300 nu este bine venită. Cred că odată cu noul an şcolar vor dispărea clase, mai ales din localităţi izolate. Nu mi se pare o măsură corectă, mai ales că eu consider că se puteau face nişte reorganizări. Aşteptăm să vedem ce se va decide la nivel central şi ne vom alătura colegilor", ne-a spus Ion Dobre, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările