Buzău: Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca a omorât patru pacienţi şi a rănit alţi nouă, cu un stativ de perfuzie

Buzău: Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca a omorât patru pacienţi şi a rănit alţi nouă, cu un stativ de perfuzie

Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca Foto ARHIVA

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât patru pacienţi şi i-a rănit grav pe alţii după ce a intrat în două saloane cu un stativ de perfuzie şi i-a lovit în cap. Loviturile au fost atât de puternice încât le-ar fi zdrobit capetele. O femeie a murit ulterior la spital, iar alte două sunt în comă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 12:00 Toţi răniţii de la Săpoca au fost transportaţi la spitale din Capitală: trei la Bagdasar, doi la Floreasca, doi la Pantelimon, iar alţi doi la Spitalul Universitar. Doi dintre răniţi au fost transportaţi cu elicopterul.
 
 
UPDATE 09.25 Unul dintre răniţii în atacul de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, aflat în comă, a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Cel de-al doilea rănit aflat în comă urmează să fie transferat şi el în cel mai scurt timp posibil. 

Medicul Adrian Zoican de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău a declarat, duminică, pentru News.ro, că victimele au fost agresionate cu un corp contondent, având leziuni la nivelul extremităţii cefalice.


„Duminică dimineaţă, au fost aduşi la SJU Buzău, zece pacienţi dintre care trei în comă. Unul dintre pacienţi a fost declarat decedat în urma manevrelor de resusictare care nu au dat rezultat. Victimele prezintă agresiuni la nivelul extremităţii cefalice. Unii dintre ei sunt în stare gravă. În afara celor în comă, restul prezintă leziuni la nivelul calotei craniene şi a feţei. Majoritatea vor ajunge la Bucureşti pentru că e nevoie de Neurochirugie. Primul a plecat cu elicopterul la Floreasca, mai avem aviz de transfer de la spitalele Pantelimon şi Bagdasar”, a declarat Zoican.

UPDATE 09:00 Cinci victime vor fi transferate la Bucureşti, la Spitalul Floreasca, Pantelimon şi la Bagdasar Arseni.
 
UPDATE 08.51 Maşina Serviciului de Medicină Legală Buzău a sosit, duminică, la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca pentru a prelua cadavrele celor trei bărbaţi care au murit pe loc în urma atacului. 
 
Legiştii urmează să stabilească exact modul în care au murit cei trei pacienţi atacaţi cu stativul de la perfuzie.
 
Curtea spitalului este înţesată de zeci de poliţişti şi jandarmi, care sunt coordonaţi de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.
 
Potrivit IPJ Buzău, atacul a avut loc în jurul orei 3. ”În această dimineaţă, în jurul orei 03.30, un echipaj de poliţie, care se deplasase la o unitate medicală, în vederea internării unui buzoian, a imobilizat un bărbat ce se manifesta violent în curtea spitalului. De asemenea, cadrele medicale au sesizat faptul că bărbatul respectiv a rănit mai mulţi pacienţi internaţi în spital”, a transmis, duminică dimineaţă, IPJ Buzău.
 
Poliţiştii veniseră la Săpoca pentru a interna un scandalagiu. Autorul atacului soldat cu patru morţi şi nouă răniţi a fost prins de poliţişti când încerca să fugă din spital.
 
Din informaţiile de până acum, bărbatul a început prin a-şi agresa colegii de salon, trei dintre aceştia murind. Ulterior, bărbatul a intrat într-un alt salon, un salon de femei, şi a atacat pacientele care se aflau acolo.
 
Suspectul are 38 de ani şi a fost internat voluntar cu sevraj etilic.
 
UPDATE 08.07 Încă o femeie rănită în atacul de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca a murit la Spitalul Judeţean Buzău. Bilanţul incidentului a ajuns, astfel, la patru morţi şi nouă răniţi.
 
Potrivit medicului şef de la UPU Buzău, Adrian Zoican, o femeie rănită în atacul de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca a fost declarată decedată, după ce medicii au resuscitat-o zeci de minute.
 
Femeia avea traumatisme severe la cap.
 
Alţi doi bărbaţi sunt în comă, iar starea celorlalte şapte victime este ceva mai bună.
 
Toate victimele ar urma să fie transferate la spitale din Bucureşti. 
 
UPDATE 07.50 Trei dintre cele zece victime ale atacului de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, judeţul Buzău, sunt în comă, în cazul uneia dintre ele medicii efectuând manevre de resuscitare. Nouă dintre pacienţi au peste 60 de ani.
 
Potrivit medicului Adrian Zoican de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, trei dintre cele zece victime aduse duminică dimineaţă sunt în comă, cu traumatisme severe la cap.
 
În cazul unei femei, medicii efectuează manevre de resuscitare, cu şanse minime de a fi salvată.
 
Ceilalţi şapte răniţi au, de asemenea, leziuni la cap.
 
Medicii buzieni iau în calcul transferarea victimelor la spitale din Bucureşti, întrucât Spitalul Judeţean nu dispune de medici neurochirugi şi de o secţie cu astfel de specializare.
 
Toţi răniţii sunt persoane de peste 60 de ani, una singură având sub această vârstă.
 
Victimele au probleme psihice, în general demenţă, ceea ce le-a împiedicat să reacţioneze în momentul atacului.

Potrivit unor surse medicale, tragedia s-a produs, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca, judeţul Buzău.

Unul dintre pacienţi a intrat cu un stativ de perfuzii în două dintre saloane şi a atacat pacienţii care se aflau acolo.
 
Din primele informaţii, ar fi trei morţi şi zece răniţi grav. Dintre victime, trei sau patru ar fi suferit traumatisme cranio-cerebrale grave.
 
Atacatorul are 38 de ani şi este din Săgeata, judeţul Buzău, internat voluntar cu sevraj etilic.
 
Bărbatul a fost încătuşat de un echipaj de poliţie ce sosise pentru a interna un scandalagiu.
 
Cercetarea la faţa locului este coordonată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: