Braiconf Brăila a intrat în acţionariatul firmei buzoiene Romcarbon SA

Braiconf Brăila a intrat în acţionariatul firmei buzoiene Romcarbon SA

Producătorul de cămăşi Braiconf Brăila a achiziţionat pe 28 decembrie un pachet de 10 milioane de acţiuni la Romcarbon Buzău (ROCE), reprezentând 3,78 % din capitalul firmei. Tranzacţia s-a încheiat la un preţ de 0,119 lei/unitate şi a fost intermediată de Raiffeisen Bank. Valoarea totală a tranzacţiei este de 1,2 mil. lei, potrivit zf.ro.


Societatea Braiconf a cumpărat acţiunile de la fondul de investiţii Romanian Investment Fund, care şi-a redus astfel deţinerea la 10,5% din capitalul Romcarbon. Tranzacţia de vânzare a fost intermediată de Swiss Capital. Romanian Investment Fund este acţionar şi la Braiconf cu o deţinere de 7,8% din capital.

Societatea Romcarbon este controlată de investitori taiwanezi, care prin firma Living Plastic Industry deţin 32,85% din acţiuni. În acţionariat se mai regăsesc Joyful River Limited din Cipru, fondul de investiţii Romanian Investment Fund şi alţi investitori pe bursă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările