Bolovani uriaşi au căzut pe DN 10, la Siriu. Între Buzău şi Braşov se circulă pe o rută ocolitoare

Bolovani uriaşi au căzut pe DN 10, la Siriu. Între Buzău şi Braşov se circulă pe o rută ocolitoare

Precipitaţiile abundente au activat alunecările de teren din zona de munte. În cursul nopţi, cantităţi mari de rocă desprinsă de pe versanţi au acoperit o porţiune de câţiva metri din DN 10, în zona viaductelor de la Siriu. Unul dintre bolovani are zeci de tone, potrivit autorităţilor, şi cel mai probabil va fi îndepărtat prin explozie.

Ştiri pe aceeaşi temă


UPDATE 09.10 Cea mai mare dintre stâncile căzute a fost îndepărtată cu ajutorul unui buldozer. 

Circulaţia pe DN 10 Braşov - Buzău a fost închisă de aseară, din cauza scurgerilor de apă de pe versanţi produse pe segmentul din judeţul Covasna.

Poliţia Buzău a instituit restricţii pe DN 10 impuse de Covasna. Filtrul de la Cislău a fost instituit pentru a informa şoferii cu privire la utilizarea rutei ocolitoare, prin Cheia, iar filtrul de poliţie de la Siriu are sarcina de a nu permite circulaţia către Covasna.

INHGA a prelungit avertizarea hidrologică de cod roşu (scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol) pentru bazinul râului Buzău, pe sectorul aval Vama Buzăului - amonte acumularea Siriu, până astăzi, la orele 12.00. 

Până în acest moment, pe raza judeţului nu sunt înregistrate situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteo şi hidro semnalate în ultimele ore. CJSU Buzău şi autorităţile locale din zonele de risc monitorizează permanent situaţia, iar Serviciul de Gospodărire a Apelor efectuează la fiecare oră măsurători ale debitelor pe râul Buzău.
citeste totul despre: