Bolid condus de un băcăuan, înregistrat de radar cu 214 km/oră în judeţul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
radar pistol

Peste 170 de sancţiuni au fost aplicate şi 25 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti, în 24 de ore, ca urmare a neregulilor constatate pe drumurile din judeţul Buzău.  Un şofer băcăuan a fost prins cu 214 km la oră, pe DN 2 E 85, în afara localităţii Racoviţeni.

În cadrul acţiunilor desfăşurate în trafic în ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au constatat şi sancţionat 171 de abateri, 50 dintre sancţiuni fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Pe lângă punctele-amendă ce le-au fost aplicate, 17 conducători auto au fost lăsaţi ieri fără permisele de conducere după ce au fost înregistraţi de aparatele radar conducându-şi autovehiculele cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele maxime admise atât în localităţi, cât şi în afara localităţilor.

Cea mai mare viteză - 214 km/h - a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN2 E85, în afara localităţii Racoviţeni, autoturismul fiind condus de un băcăuan de 40 de ani.

Poliţiştii au mai reţinut alte 8 permise de conducere, pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea, pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, dar şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot în urma testărilor cu aparatele etilotest făcute în trafic de poliţişti, în cazul a doi bărbaţi s-au întocmit dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Dosarele penale au vizat un localnic de 50 de ani din Gălbinaşi, respectiv un bărbat de 52 de ani din Pătârlagele, depistaţi conducând în zona localităţilor de domiciliu cu concentraţii alcoolice de 1,06, respectiv, 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în cadrul acţiunilor desfăşurate în trafic în ziua de 07 august a.c., poliţiştii rutieri au consiliat şi au sancţionat contravenţional în situaţiile în care s-a impus şi 29 de pietoni, biciclişti şi căruţaşi care au încălcat regulile de circulaţie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite