Bogdan Dragomir, militarul rănit în Afganistan, a fost prezent la şedinţa CJ Buzău

Bogdan Dragomir, militarul rănit în Afganistan, a fost prezent la şedinţa CJ Buzău

Foto CJ Buzău

Sergentul major Bogdan Dragomir, militarul rănit în luna mai în Afganistan, a fost invitat, astăzi, la Consiliul Judeţean. Declarat cetăţean de onoare al judeţului Buzău, el a primit acum diploma şi placheta şi a fost felicitat de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu. Bogdan Dragomir a fost însoţit de comandantul unităţii sale, de părinţi şi de viitoarea soţie.

Ştiri pe aceeaşi temă


”Am avut onoarea ca astăzi să îl avem invitat la şedinţa Consiliului Judeţean pe sergent major Bogdan Dragomir, militarul buzoian rănit în Afganistan în luna mai a acestui an şi declarat cetăţean de onoare al Judeţului Buzău, alături de cei doi colegi ai săi, Iulian Dumitrescu şi Adrian Vizireanu, căzuţi pe câmpul de luptă. Curajul şi sacrificiul lor reprezintă un exemplu pentru noi toţi!”, a scris Petre Neagu pe Facebook, după încheierea şedinţei.

Bogdan Dragomir a fost rănit la umăr într-un schimb de focuri cu poliţiştii Afgani pe care îi instruia într-o bază militară din Afganistan, la începutul lunii mai. Tot atunci doi camarazi ai săi, Iulian Dumitrescu şi Adrian Vizireanu, şi-au pierdut viaţa. Indivizi care purtau uniforma forţelor de securitate afgane au deschis focul în timpul unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, într-o bază de pregătire din apropierea localităţii Kandahar.  

Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu au fost înaintaţi post mortem în gradul de sublocotenent şi au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis. Ei au fost declaraţi cetăţeni de onoare ai judeţului Buzău. De asemenea, s-a promis că două străzi din Buzău le vor purta numele celor doi bravi militari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: