Bilanţul accidentului feroviar din judeţul Buzău a ajuns la patru morţi. Şoferul este în stare critică

Bilanţul accidentului feroviar din judeţul Buzău a ajuns la patru morţi. Şoferul este în stare critică

Şoferul microbuzului implicat în accidentul feroviar din judeţul Buzău, în vârstă de 51 de ani, este internat în stare critică în spitalul judeţean Buzău. Două femei au fost aduse, de asemenea, în stare gravă, însă una dintre ele a decedat la spital, ridicând bilanţul evenimentului la patru morţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Şoferul se pare că ar fi aţipit la volan sau ar fi forţat trecerea liniei ferate deşi trenul se apropia. 
 
Totodată, semnalele acustice şi luminoase erau în funcţiune iar bariera era coborâtă. 
 
Douăsprezece persoane sunt grav rănite iar alţi patru pasageri au murit. 
 
Printre răniţi este şi şoferul microbuzului lovit de tren, un bărbat de 51 de ani, din Dumitreşti, judeţul Vrancea, care este internat pe secţia ATI a Spitalului Judeţean Buzău. 
 
Tot în stare gravă au fost aduse azi-noapte la spital două femei. 
 
Una a fost transferată încă de azi-noapte la Spitalul din Ploieşti, însă cealaltă a decedat în timp ce se afla la terapie intensivă. 

Persoanele decedate sunt două femei de 24 şi 68 de ani din Galaţi şi doi bărbaţi de 24 şi 36 de ani din Vrancea.

Şoferul microbuzului este în stare critică şi se intenţionează transferul său la Spitalul Militar din Bucureşti. 

Celelalte victime sunt stabilizate, potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă, toate având traumatisme craniene, toracice şi de membre.
 
Victimele erau din Brăila, Galaţi şi Vrancea şi se întorceau de la muncă din Franţa şi Germania. Toţi erau aşteptaţi acasă de rude. După accident, unii au reuşit să-şi sune familiile şi să anunţe nenorocirea.
Microbuzul plecase din Oradea şi trebuia să ajungă până la Tişiţa, judeţul Vrancea.
 
Şoferul maşinii ar fi adormit la volan sau i s-ar fi făcut rău chiar în momentul în care trebuia să traverseze calea ferată, spulberând barierele lăsate deja.
 
Acesta a şi fost momentul în care microbuzul a fost lovit în plin de trenul care circula pe ruta Bucureşti Nord – Galaţi.
 
CFR Călători a anunţat ulterior că, în evenimentul de la trecerea la nivel cu calea ferată dintre staţiile Cilibia şi C.A Rosetti, a fost implicat trenul Inter Regio 1579 Bucureşti Nord – Galaţi. Pasagerii şi personalul feroviar nu s-au aflat în pericol iar după redeschiderea circulaţiei feroviare aceştia au fost preluaţi de o altă garnitură.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: