Biblioteca Judeţeană ”Vasile Voiculescu” din Buzău intră în reparaţii capitale. Instituţia se mută temporar

Biblioteca Judeţeană ”Vasile Voiculescu” din Buzău intră în reparaţii capitale. Instituţia se mută temporar

Cu fonduri europene în valoare de peste 18 milioane de lei, instituţia de cultură va fi consolidată, restaurată şi dotată. Lucrările vor fi finalizate în termen de trei ani şi jumătate, interval în care fondul de carte va fi mutat în două clădiri din municipiul Buzău.


În urma unei investitii cu fonduri europene în valoare de peste 18  milioane de lei, sediul Bibliotecii Judeţene ”Vasile Voiculescu” din Buzău va fi consolidat, restaurat şi apoi dotat. Consiliul Judeţean Buzău va avea o contribuţie de 2 la sută din valoarea proiectului. 

Lucrările vor fi finalizate în termen de trei ani şi jumătate, interval în care fondul de carte va fi mutat în două clădiri de pe Bulvardul Nicolae Bălcescu din Buzau dar si in alte locatii. Astăzi , Consiliul Judetean a semnat contractul de finanţare europeana prin Programul Operaţional 2014-2020, Axa Prioritară 5. Cel mai probabil lucrarile vor începe pană la finele anului, în funcţie de finalizarea procedurilor de licitaţie.

Sediul institutiei de cultura a fost construit în 1914 după un proiect al arhitectului Grigore Cerchez si găzduieşte Biblioteca Judeţeană Buzau din anul 1984. Anterior aici au avut sediul Miliţia şi Sfatul Popular. Clădirea Bibliotecii Judeţene ”Vasile Voiculescu” nu a mai beneficiat de reparaţii capitale de mulţi ani, ci doar de mici renovări.


citeste totul despre: