Bătrânul din judeţul Buzău, dispărut de patru zile de acasă, a fost găsit într-o pădure. S-a hrănit cu plante

Bătrânul din judeţul Buzău, dispărut de patru zile de acasă, a fost găsit într-o pădure. S-a hrănit cu plante

Bătrânul a fost găsit de un cioban    Foto arhivă adevarul.ro

Bătrânul de 85 de ani, care a dispărut săptămâna trecută de acasă, a supravieţuit patru nopţi într-o pădure din Cozieni. A fost găsit luni după-amiază de un cioban care se oferise voluntar la operaţiunile de căutare, organizate de poliţie şi jandarmerie. Bătrânul era la doi kilometri distanţă de domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Operaţiunile de căutare s-au încheiat la ora 17.00, după ce un civil a anunţat că l-a găsit pe bătrânul Durbăcel Zamfir. Acesta era într-o râpă nu foarte adâncă, într-o zonă împădurită aflată la aproximativ doi kilometri distanţă de satul Punga, unde îşi are domiciliul. 
 
A fost solicitat totodată un echipaj de la Ambulanţă, pentru a-i oferi primele îngrijiri şi a-l transporta la spital.
 
Potrivit medicilor de la UPU, sănătatea bătrânului era vizibil afectată: avea tahicardie, era agitat şi confuz, stări generate de lipsa hranei, a apei şi de frica trăită în cele patru nopţi de rătăcire prin pădure.
 
Un amănunt observat de medicii de la UPU i-a făcut să pe aceştia să tragă concluzia că bătrânul s-a hrănit totuşi cu frunze sau rădăcini, deoarece avea pigment verde în zona gurii. Bătrânul a fost externat luni seară din spitalul buzoian, pe semnătura fiicei acestuia. 
 
Durbăcel Zamfir a dispărut joi de acasă, după ce ar fi plecat la magazinul sătesc, de unde obişnuia să se aprovizioneze cu pâine şi legume. Nu a mai ajuns la destinaţie şi nici acasă nu s-a mai întors. Fiica acestuia, care locuieşte la Braşov, l-a sunat de mai multe ori pe octogenar şi a doua zi dimineaţă i-a rugat pe vecini să-i verifice locuinţa.
 
Oamenii au găsit căsuţa lui Durbăcel Zamfir încuiată pe dinafară, au spart uşa, iar după ce au constatat lipsa acestuia au sunat la poliţie. Încă de vineri, echipaje de jandarmi şi poliţişti au pornit în căutarea bătrânului. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările