Bătrân mort şi zeci de oameni evacuaţi, din cauza unui incendiu izbucnit într-un bloc din Buzău. De la ce a pornit focul

Bătrân mort şi zeci de
oameni evacuaţi, din cauza unui incendiu izbucnit într-un bloc din Buzău. De la
ce a pornit focul

Incendiu într-un bloc din Buzău

Un pensionar de 86 de ani a murit joi dimineaţă, în urma unui incendiu izbucnit în apartamentul său dintr-un bloc din cartierul buzoian Micro XIV. Din cauza fumului dens, două persoane au fost intoxicate, iar zeci de locatari ai blocului au fost evacuaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la o lumânare pe care pensionarul o lăsase aprinsă pentru soţia sa moartă în urmă cu o săptămână.

Pompierii au fost anunţaţi, joi, 20 iunie, în jurul orei 4.30, că la parterul unui bloc a izbucnit un incendiu. 

Ajunşi la faţa locului, salvatorii au constatat că focul ardea mocnit cu degajare mare de fum şi au solicitat societăţilor de utilităţi să oprească furnizarea gazelor şi a curentului electric.

De asemenea, au fost evacuaţi toţi locatarii blocului, care au stat în faţa clădirii pe toată durata intervenţiei pompierilor. O femeie şi un copil care au fost intoxicaţi cu fum au fost preluaţi de ambulanţă.

În locuinţă, pompierii au găsit cadavrul pensionarului de 86 de ani.  

În urmă cu un an, în data de 12 iunie, un apartament situat la ultimul etaj al aceluiaşi bloc, dar în care nu se afla nimeni, a luat foc de la o lumânare uitată aprinsă, iar locatarii au fost evacuaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: