Bătrân din Buzău, despre norul straniu: „Am crezut că vine potop, cu furtună“ VIDEO

Bătrân din Buzău, despre norul straniu: „Am crezut că vine potop, cu furtună“ VIDEO

Norul a acoperit Buzăul în numai câteva minute   Sursa Meteo Buzau

Localnicii din jurul Buzăului s-au crucit şi s-au rugat în acelaşi timp după ce au observat norii negri, grei precum plumbul, care au acoperit oraşul, marţi seară. Speriaţi, dar şi hipnotizaţi parcă de imaginea sumbră, oamenii au început să filmeze fenomenul deosebit.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
„Vine rău de tot, atât am de spus. Vine rău de tot. E magnific ce imagine am prins. Vai de capul meu. Uitaţi ce viteză are”, exclama unul dintre buzoienii care au filmat fenomenul. 
 
Norul ameninţător a apărut marţi, la apus, puţin după ora 20.00 şi a explodat cu o ploaie torenţială. Judeţul Buzău era, de altfel, sub cod portocaliu de vreme rea.
 
Fenomenul meteorologic s-a văzut cel mai bine din localităţile de lângă municipiul Buzău. Un bărbat din Ţinteşti recunoaşte că i-a fost teamă când a văzut norii care năvălesc deasupra oraşului cu viteză.
”Am crezut că vine potop, cu furtună şi grindină mare. Ne-am rugat la Dumnezeu să fie ploaie curată, că parcă s-a întâmplat ceva cu natura. Zici că s-a amânat vara. O să vedeţi că aşa o să fie mereu, adică să fie frig vara şi iarna să fie cald”, spune localnicul.
 
Specialiştii spun că norii surpinşi deasupra Buzăului se numesc Cumulonimbus şi se se caracterizează ca fiind groşi şi încărcaţi cu precipitaţii. 
 
„Ei, în sine, sunt norii cei mai periculoşi pentru că sunt asociaţi cu fenomene severe. Au impact social, economic, adică pot produce pagube. Când vedem un astfel de nor, înseamnă că în spatele lui ne aşteptăm la intensificări ale vântului”, spune Bogdan Antonescu, expert meteorolog.
 
Meteorologii ne sfătuieasc ca, atunci când asistăm la astfel de fenomene extreme, să ne adăpostim rapid. Precipitaţiile pot fi abundente, iar vântul foarte puternic. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările