Ce condamnare a primit bărbatul de 50 de ani care a fugit din spital înainte să afle rezultatul testului COVID-19

Ce condamnare a primit bărbatul de 50 de ani care a fugit din spital înainte să afle rezultatul testului COVID-19

Viorel Geoabă va presta muncă în folosul comunităţii

Primul buzoian condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe durata a 60 de zile lucrătoare. Acesta a fugit din spital înainte să afle rezultatul testului COVID-19. În septembrie, buzoianul a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 2 ani de supraveghere.


Fapta lui Viorel Gioabă, în vârstă de 50 de ani, din satul Izvorul Dulce, comuna Merei,  datează din 10 aprilie 2020, fiind şi primul buzoian inculpat pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 

Individul a fost cercetat de procurori după ce, suspect fiind de infecţie cu coronavirus, a fugit, pe 10 aprilie, din izolatorul aflat în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Fusese testat pentru COVID 19, însă nu primise rezultatul.

La scurt timp s-a dat dat alarma, iar în căutarea lui au plecat echipe de poliţişti şi jandarmi. După câteva ore, Viorel Geoabă a fost găsit în extravilanul comunei Merei, îndreptându-se către casă. 

Viorel Geoabă era contact direct al fiului său revenit din Franţa şi se aflase în izolare la domiciliu până pe 28 martie 2020. Pe 9 aprilie a făcut febră, având şi alte simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus, motiv pentru care a sunat la 112. 

A fost preluat cu ambulanţa şi izolat în modulul special amenajat lângă UPU. A fost testat pentru COVID-19 însă până să primească verdictul, a doua zi, a plecat din spital.

Pe numele lui Viorel Geoabă a fost deschis dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, care a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

Viorel Geoabă a fost condamnat de instanţa buzoiană la 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 2 ani de supraveghere. 

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul societăţii care asigură curăţenia în comuna Merei, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Decizia a devenit definitivă prin neapelare pe 29 septembrie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările