Băieţi şi fete din licee buzoiene, înrolaţi pentru o zi în armată

Băieţi şi fete din licee buzoiene, înrolaţi pentru o zi în armată

Adolescenţii vor fi pregătiţi de subofiţeri de la Forţele Speciale

Un număr de 14 liceeni buzoieni din anii terminali vor experimenta, timp de 24, traiul cazon, într-o unitate a Forţelor Speciale din Buzău. Adolescenţii vor îmbrăca uniforma de camuflaj, joi, la ora 16.00 şi vor renunţa la ea, vineri după-amiază.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
”O zi în armată” este un proiect al Garnizoanei Buzău, care se înscrie în şirul manifestărilor dedicate Zilei Forţelor Terestre. ”Este o activitate educaţională, care are ca scop dezvoltarea de cunoştinţe şi aptitudini dar şi împărtăşirea unor valori comune precum patriotismul şi dragostea faţă de ţară”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.
 
Activitatea iniţiată de către Divizia 2 Infanterie „Getica”, anul trecut, se desfăşoară pe durata a 24 de ore la Centrul de Instruire pentru Forţele Speciale din Buzău. 
 
Proiectul reprezintă la scara redusă, o zi din viaţa unui militar, în care cei 14 voluntari, fete şi băieţi, vor trăi emoţiile vieţii în uniformă şi vor lua cunoştinţă cu activităţile zilnice desfăşurate de militari.
 
Anul trecut, când a fost iniţiat acest proiect, în premieră la nivel naţional, zece elevi şi trei jurnalişti au experimentat viaţa de militar la Batalionul 3 Geniu, cu toate rigorile pe care le presupune regimul cazon. Voluntarii au înnoptat în unitate, au avut parte de o instrucţie epuizantă, iar la final au învăţat să tragă cu arma.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: