Băiat de 8 ani din Buzău, primul copil din România care ajunge la Terapie Intensivă din cauza COVID-19

Băiat de 8 ani din Buzău, primul copil din România care ajunge la Terapie Intensivă din cauza COVID-19

Arhivă

Un băiat de 8 ani din Buzău este primul copil din România infectat cu SARS-CoV-2 care a ajuns la Terapie Intensivă. Acesta a fost diagnosticat cu boala Kawasaki, care ar fi fost declanşată de coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă


Iniţial, părinţii băiatului au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, la Buzău, testul copilului fiind negativ. 

Ulterior, el a prezentat simptome de febră, somnolenţă şi dureri, fiind dus la un spital din Buzău, apoi transferat în Bucureşti, după ce medicii de acolo au crezut că este vorba de o meningoencefalită.

Ajuns în Spitalul Gomoiu din Bucureşti, copilul a fost din nou testat cu un test PCR, rezultatul fiind unul pozitiv. În prezent, se află la Terapie Intensivă, în stare stabilă, nefiind intubat sau ventilat mecanic.

Boala i-ar fi afectat grav plămânii, conform medicilor bucureşteni, care spun că băiatul va fi bine. Acesta este un caz unic  în România, conform Dianei Ionescu, director medical al Spitalului Gomoiu.  

Boala Kawasaki este rară şi aproximativ 85% dintre copiii cu BK sunt mai mici de 5 ani, cu incidenţa maximă de la 18 la 24 luni. Boala este mai frecventă la băieţi decât la fete. Deşi cazurile de boală sunt diagnosticate pe tot parcursul anului, există anumite variaţii sezoniere, cu o creştere a numărului de îmbolnăviri spre sfârşitul iernii şi primăvara.

Cauza bolii Kawasaki rămâne neclară, deşi se suspicionează o origine infecţioasă ca element declanşator al bolii. Boala Kawasaki este indentificată prin intermediul simptomelor şi semnelor care apar în etape.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: