UPDATE Bacalaureat 2017 Buzău. Subiecte la Matematică şi Istorie. A fost greu la Istorie, se plâng elevii

UPDATE Bacalaureat 2017 Buzău. Subiecte la Matematică şi Istorie. A fost greu la Istorie, se plâng elevii

Arhivă

Sesiunea de vară a examenului de Bac 2017 continuă miercuri, 28 iunie, cu proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Pentru Bacalaureat 2017, în judeţul Buzău au fost organizate zece centre de examinare. Primele rezultate vor fi afişate pe 5 iulie.

Subiectele la Istorie, rezolvate la Adevărul Live

UPDATE SUBIECTE ISTORIESUBIECTE MATEMATICĂ

„Subiectele au fost foarte generoase în acest an, mai uşoare ca în anii trecuţi. Pot spune că sunt de un nivel mediu de dificultate şi că au trecut prin materia celor patru ani de liceu. Singurele probleme la care elevii ar fi putut să se încurce sunt problema 6 de la primul subiect, care presupunea mai multe operaţii şi problema 1 (punctul c) de la al II-lea subiect pentru că are mai multe etape de rezolvare. Ceva mai dificilă a fost şi problema 1 (punctul c) de la subiectul al III-lea“, a explicat pentru „Adevărul”, Denisa Tănăsescu, profesor de Matematică la Colegiul Naţional I.L Caragiale.

Subiectele la profilul Real, Matematică-Informatică

 

 
 
UPDATE ora 10.30 Elevii care au ieşit din examenul de Bacalaureat 2017 la proba Istoria României (profil Uman) ne-au dat detalii legate despre subiectele care s-au dat. 
 
1 –Voievozi români. Politica externă la Mircea Bătrân. Iancu de Hunedoara – acţiuni militare. 
2 – Criza orientală. Proclamaţia de la Islaz. 
3 - România postbelica – două argumente despre stalinism şi unul despre naţional-comunism. 
4 - Opinii despre evoluţia politică din secolul al XX-lea. 
 
Potrivit pofesorilor, la o primă vedere, subiectele au fost de o dificultate peste medie. Cei mai mulţi dintre elevii cum care am vorbit la ieşirea din examen ne-au spus că subiectele li s-au părut exagerat de grele, la nivel de facultate, nu de liceu. 
 
 
La Matematică, la partea I, elevii au avut de rezolvat numere complexe, geometrie, logaritmi La partea a II-a matrice, iar la partea a III-a derivate şi integrale. Candidaţii de la mate-info care au ieşit de la examen spun că subiectele au fost uşoare pentru cei care au învăţat.
 
La examenul de Bacalaureat de anul acesta elevii nu mai sunt lăsaţi să iasă din sală cu foile pe care au primit subiectele.
 
.................................................................................................................................................................
 
Conform Inspectoratului Şcolar judeţean Buzău, la Bac 2017 din această sesiune s-au s-au înscris 2.798 de liceeni, care vor susţine cele trei probe obligatorii în cele zece centre de examinare. 
 
Dacă nouă dintre centrele din judeţ au arondaţi elevi ai mai multor unităţi de învăţământ, la centrul de la Colegiul Naţional B.P. Hasdeu vor fi evaluaţi numai absolvenţii acestei instituţii, 314 elevi.
 
Anul acesta, dintre cei 3.357 de elevi care au încheiat clasa a XII-a în cele 32 de licee şi colegii din judeţul Buzău, aproape 560 amână examenul maturităţii, fie pentru că au corigente, ori că nu se simt suficient de bine pregătiti. 
 
Anul trecut, promovabilitatea la Bacalaureat a fost de 69,07 procente. În judeţ rata de promovare la Bacalaureat înainte de depunerea contestaţiilora fost de 65,58 la sută, mai mică decât cea din 2015. A existat o singură medie de 10, alte 268 de medii între 9.00 şi 9.99, 518 medii între 8.99 şi 8.99, 542 de elevi cu medii între 7.00 şi 7.99 şi 437 de elevi cu medii între 6.00 şi 6.99.
 
Calendar Bacalaureat 2017
 
26 iunie 2017 Limba şi literatura română - proba Ea) - probă scrisă
27 iunie 2017 Limba şi literatura maternă - proba Eb) - probă scrisă
28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - probă scrisă
30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
6 - 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările