VIDEO Bacalaureat 2016. Subiectele la limba română i-au pus în dificultate pe elevi

VIDEO Bacalaureat 2016. Subiectele la limba română i-au pus în dificultate pe elevi

Probele scrise la Bacalaureat 2016 au început oficial cu cea la limba şi literatura română. La Bac 2016, în Buzău, s-au prezentat 2.800 de elevi. Deşi subiectele au fost uşoare, unii dintre elevi se aşteaptă la rezultate modeste.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Potrivit metodologiei, elevii de clasa a XII-a au avut două tipuri de subiecte la proba scrisă la limba română, de la Bacalaureat 2016. Umaniştii au fost nevoiţi să redacteze un eseu despre un roman psihologic, iar cei de la real un eseu despre un roman interbelic. 
 
La profilul Uman, la Subiectul I, elevii au avut de rezolvat o serie de cerinţe din piesa de teatru „Citadela sfărâmată” a lui Horia Lovinescu, în timp ce la Subiectul II, elevii au avut de realizat un text despre rolul lecturii în dezvoltarea personală.   
 
La Subiectul al III-lea, elevii au primit caracterizarea unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.
 
”Am mai avut de argumentat rolul lecturii, dezvoltarea personală, iar la subiectul întâi am avut rolul virgulei şi mai multe. Eu sper să iau un 8.50 sau 9. Mai departe mă gândsc să mă fac învăţător sau educator”, a declarat Elena Paşa, elevă a Liceului Pedagogic Buzău.
 
La profilul Real, la Subiectul I, elevii au primit un text la prima vedere din piesa de teatru „Madona” de Tudor Muşatescu.   
 
La Subiectul II, absolvenţii de clasa a XII-a au de realizat un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor. 
Subiectul III se referă la viziunea despre lume şi viaţă într-un roman interbelic.   
 
”Sincer nu mă aşteptam să fie aşa de uşor, cel puţin la profilul nostru, la real. Am avut tema şi viziunea despre un roman interbelic studiat. Eu am scris Ion de exemplu. O să dau la istorie şi georgrafie. Mai departe mă gândesc să dau la arhitectruă în Danemarca”, a declarat Andreea Brânză.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: