BACALAUREAT 2016 Start pentru sesiunea de toamnă. 1300 de elevi buzoieni, înscrişi la examen

BACALAUREAT 2016 Start pentru sesiunea de toamnă. 1300 de elevi buzoieni, înscrişi la examen

Primele rezultate ale Bac-ului de toamnă vor fi afişate pe 29 august

Aproximativ 1300 de elevi din judeţul Buzău s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Primele probe sunt cele de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română. Primele rezultate vor fi afişate pe data de 29 august.


Sesiunea de toamnă a examenului naţional de Bacalaureat 2016 a început astăzi cu probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), respectiv de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B). Cele două probe se desfăşoară în intervalul 16-17 august.

Probele de evaluare a competenţelor lingvistice în limba română şi în limba maternă sunt urmate, între 17 şi 19 august, de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), urmând ca ultima probă orală -  evaluarea competenţelor digitale (proba D) - să se deruleze în zilele de 18 şi 19 august.

Examinările scrise din a doua sesiune încep luni, 22 august, cu proba la Limba şi literatura română, şi continuă marţi, 23 august, cu proba la Limba şi literatura maternă, respectiv miercuri, 24 august, cu proba obligatorie a profilului.

Testele scrise se încheie vineri, 26 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Afişarea primelor rezultate şi depunerea contestaţiilor au loc în data de 29 august, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 1 septembrie.

În judeţul Buzău, sunt trei centre de examinare. La sesiunea de vară, procentul de promovare la nivelul judeţului a fost de 65,58 la sută.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: