BAC 2017 Buzău. Subiectele la Română: „M-au speriat simulările dar a fost mult mai uşor la Bacalaureat“

BAC 2017 Buzău. Subiectele la Română: „M-au speriat simulările dar a fost mult mai uşor la Bacalaureat“

Luni a avut loc prima probă scrisă din cadrul Bacalaureatului, cea la Limba şi Literatura Română. Mulţi dintre candidaţi au ieşit din sala de examen încântaţi de temele propuse pentru proba scrisă la limba română şi se aşteaptă la o notă mai mare de opt.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Subiectele au fost considerate abordabile, de abolvenţii clasei a douăsprezecea, mult mai uşoare decât cele primite la simulările de pe parcursul anului şcolar. Caracterizarea unui personaj din romanele lui Liviu Rebreanu pare să fi fost unul dintre subiectele preferate de absolvenţii de liceu, profil real.
 
Emoţii mari, la prima probă de foc a Bacalaureatului, pentru absolvenţii de liceu înscrişi la examenul maturităţii. La ieşirea din sălile de examen, însă, majoritatea candidaţilor au considerat că subiectele de la Limba şi Literatura Română au fost cât se poate de abordabile, mult mai uşoare chiar decât cele de la simulările pentru bacalaureat. 
 
În cadrul celui de-al treilea subiect, considerat cel mai greu, tinerii au avut de redactat un eseu în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-o lucrare aparţinînd lui Liviu Rebreanu sau Ioan Slavici. Absolvenţii de la uman au fost nevoiţi să evidenţieze relaţia dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda.
 
Graţie subiectelor facile, cei mai mulţi dintre adolescenţi sperau la calificative mari, care să le înlesnească promovarea Bacalaureatului. ”Eu sper să iau peste 9. Ca grad de dificultate, pe o scară de la 1 la 10 aş plasa undeva la 3. M-au speriat simulările dar a fost mult mai uşor”, a spus la ieşirea din examen Alexandra Croitoru, elevă a Liceului de Arte Buzău. 
 
Bacalaureatul continuă cu proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie, programată miercuri. Ultima probă scrisă va avea loc vineri, 30 iunie iar afişarea rezultatelor este prevăzută pe 5 iunie, zi în care vor putea fi depuse şi contestaţiile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările