Avocatul Poporului va acorda audienţe la Buzău

Avocatul Poporului va acorda audienţe la Buzău

Pentru a fi primiţi în audienţă, buzoienii nu au nevoie de programare prealabilă                      FOTO: Arhivă

Joi, un expert de la Biroul Teritorial Ploieşti al instituţiei Avocatul Poporului vor veni la Buzău pentru a-i primi în audienţă pe cetăţenii care doresc să li se adreseze cu diferite probleme. În audienţă se poate prezenta orice persoană care se consideră nedreptăţită de o autoritate publică, cu excepţia celei judecătoreşti.


Astfel, joi, între orele 10.00 şi 14.00, expertul Mirabela Mălăescu se va afla la sediul Prefecturii, pentru a acorda audienţe şi a primi petiţii din partea buzoienilor. Pentru a fi primiţi în audienţă, aceştia nu au nevoie de programare prealabilă, iar cererile adresate instituţiei sunt scutite de taxa de timbru.

Pentru ca problemele lor să poată fi mai uşor rezolvate, cetăţenii sunt sfătuiţi să prezinte şi documentele referitoare la problemele relatate. De asemenea, petiţia trebuie să cuprindă informaţii complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate (nume, prenume, domiciliu), drepturile şi libertăţile încălcate, faptele invocate, descrierea lor, autoritatea reclamată, dovada întârzierii sau refuzul administraţiei publice de a soluţiona cererea, menţiunea obligatorie - dacă petiţia face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanţei judecătoreşti sau dacă a format obiectul unei judecăţi -  precizarea autorităţilor publice care au fost sesizate anterior. Totodată, la cerere se anexează actele doveditoare, în copie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările