Un investitor american vrea pistă pentru avioane de tip cargo, pe aerodromul militar de la Boboc

Un investitor american vrea pistă pentru avioane de tip cargo, pe aerodromul militar de la Boboc

Aerodromul militar de la Boboc ar putea avea şi o pistă destinată avioanelor de tip cargo, la solicitarea unui investitor din Statele Unite ale Americii care intenţionează să deschidă fabrică la Buzău. Anunţul a fost făcut de primarul Constantin Toma, la finalul şedinţei extraordinare a Consiliului Local.


Edilul şef a spus că a avut întâlniri cu oameni de afaceri care doresc să investească la Buzău, dar şi că a înaintat o listă cu proiecte europene în valoare de 31,5 milioane de euro pentru Buzău, pe care a depus-o la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est. 

„M-am întâlnit cu firme din Italia, din Taiwan şi din Cehia. Sunt solicitări şi am avut deja o întâlnire cu o mare firmă din Statele Unite, care solicită 6-8 hectare pentru o investiţie. Două dintre firme au pus problema transformării unei părţi din aerodromul militar de la Boboc în aeroport civil, pentru a putea opera avioane civile cargo. Investitorul american a pus problema că ar putea avea 7-8 curse cu avionul tip cargo de aici şi este interesat să aibă un aeroport civil aproape de fabrica pe care intenţionează să o construiască aici, la Buzău”, a spus Constantin Toma, care a specificat că, deocamdată, nu poate furniza mai multe amănunte în legătură cu această posibilă mare investiţie. 

Constantin Toma a mai spus că, pentru atragerea de investitori în municipiu, la nivelul instituţiei pe care o conduce se va face un inventar al terenurilor şi clădirilor disponibile din Buzău, indiferent de forma de proprietate a acestora, care ar putea deveni interesante pentru cei care ar dori să facă afaceri la Buzău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: