Avertisment al poliţiei: se înmulţesc şarlatanii care bat la uşile bătrânilor

Avertisment al poliţiei: se înmulţesc şarlatanii care bat la uşile bătrânilor

Înainte de Paşte, nu toţi oamenii se gândesc la fapte bune. Este avertismentul poliţiştilor care atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, metoda Pomana, prin care anumiţi indivizi pătrund în locuinţele oamenilor şi fură bani sau obiecte, sub pretextul că oferă de pomană.

Ştiri pe aceeaşi temă


De obicei, infractorii sunt femei îmbrăcate în haine de doliu, care bat la uşile bătrânilor şi le oferă diverse alimente, pentru pomenirea morţilor. În timp ce una dintre femei vorbeşte cu proprietarii, o altă persoană scotoceşte în dormitoare. 

În unele cazuri, chiar femeia îmbrăcată în negru profită de neatenţia gazdei şi fură diferite obiecte.

Metoda „pomana” îi vizează în special pe bătrâni, care, în ciuda experienţei de viaţă, acceptă mai uşor să intre în vorbă cu străinii şi chiar îi invită în casă.

Cel mai cunoscut caz de înşelăciune prin metoda “pomana” s-a întâmplat anul trecut, în localitatea Mizil, chiar înainte de Paşte. Trei tineri au reuşit să păcălească patru bătrâni, furând din casele acestora sume de bani şi bunuri în valoare totală de 60.000 de lei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: