Autorităţile buzoiene, în alertă. Cote de inundaţii şi de atenţie, depăşite pe râul Buzău

Autorităţile buzoiene, în alertă. Cote de inundaţii şi de atenţie, depăşite pe râul Buzău

Râul Buzău a depăşit cota de atenţiueîn mai multe zone ale judeţului

Prefectul judeţului Buzău, Maria Buleandră, a dispus în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă constituirea a patru comisii mixte formate din reprezentanţi ai ISU, Instituţiei Prefectului şi ai Consiliului Judeţean Buzău, în vederea evaluării situaţiei din teritoriu în urma precipitaţiilor masive din ultimele zile care au cauzat alunecări de teren în mai multe localităţi de pe raza judeţului Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Astfel, cele patru comisii constituite din ordinul prefectului vor acţiona pe patru zone: Lopătari, Vintilă-Vodă, Cernăteşti, Mânzăleşti; Vipereşti,Căneşti, Chiliile, Cozieni, Pârscov; Buda, Valea Salciei, Pardoşi; Năeni şi Berca .
 
Totodată, prefectul şi subprefectul judeţului Buzău, însoţiţi de colonelul Dănuţ Nicolae, inspectorul şef al ISU Buzău s-au deplasat în zonele afectate de alunecările de teren pentru a vedea la faţa locului cum se prezintă situaţia după precipitaţiile din ultimele zile.
 
Ploile care au căzut fără întrerupre, trei zile la rând în perioada Paştelui, au făcut ca debitele să crească pe râul Buzău şi pe afluenţii săi. Cea mai mare cotă – de 370 de centimetri- s-a înregistrat în seara primei zile de Paşte,  pe cursul râului Buzău , la staţia Racoviţa din judeţul Brăila. Acolo a fost depăşită cota de inundaţii. În aceeaşi zi de Paşte, la Sita Buzăului, tot pe râul Buzău, s-a depăşit cota de atenţie, înregistrându-se 248 de centimetri.
 
Şi pentru că ploile s-au oprit de 48 de ore în judeţul Buzău, debitele sunt în scădere. Marţi dimineaţa nu mai existau nici avertizări hidrologice pentru cusurile de apă care traversează judeţul Buzău.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: