Atletul buzoian Horaţio Zaharia, dublu campion naţional şi recordman la probele de 400 şi 110 metri garduri

Atletul buzoian Horaţio Zaharia, dublu campion naţional şi recordman la probele de 400 şi 110 metri garduri

Atletul Horaţio Zaharia este dublu campion naţional la veterani

Stadionul de atletism Iolanda Balas Soter din Bucureşti a găzduit în perioada 2 - 3 iulie Campionatul Naţional în aer liber, etapa finală, rezervată atleţilor veterani. Peste 350 de sportivi au luat startul în diversele probe ale întrecerii, buzoianul Horaţio Zaharia, concurent la categoria M45, înregistrând o performanţă remarcabilă.


Buzoianul a trecut primul linia de sosire în probele de 400 metri garduri, cu timpul de 65 de secunde, şi 110 metri garduri, cu timpul de 18,09 secunde. Cu ambele rezultate, Horaţio Zaharia a înregistrat noi recorduri naţionale. La proba de 400 de metri garduri, recordul naţional nu fusese doborât de 22 de ani. 

De asemenea, timpul scos la naţionalele din 2 şi 3 iulie îl apropie pe atletul buzoian de recordul balcanic, de 62 de secunde, pe care doreşte să în doboare anul acesta. 

”Mă pregătesc intens în sala de antrenament improvizată într-o fostă hală de la LPS pentru Campionatul Balcanic de atletism, care va fi organizat la începutul lunii septembrie, la Belgrad. Unui gardist îi trebuie viteză şi rezistenţă, dar şi tehnică. Trebuie să ştie să atace obstacolul şi cu piciorul stâng, şi cu cel drept”, spune Horaţio Zaharia.

Atletul buzoian Horaţio Zaharia este legitimat la Clubul Sportiv Municipal Buzău şi este profesor de educaţie fizică la Şcoala Gimnazială nr. 7 Buzău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: