Atenţie la căpuşe! Muşcătura lor poate cauza boli grave

Atenţie la căpuşe! Muşcătura lor poate cauza boli grave

În ultima săptămână, cinci persoane s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Buzău, după ce au fost înţepate de căpuşe. Insectele au fost scoase de către medici, care nu au constatat, la niciunul dintre pacienţi, simptomele bolii Lyme. Medicii recomandă maximă precauţie în aceasta perioadă, deoarece muşcăturile de căpuşe pot provoca boli grave.


Odată cu venirea primăverii, au apărut şi primele cazuri de persoane înţepate de căpuşe. Zilele trecute, cinci buzoieni s-au prezentat la urgenţele Spitalului Judeţean Buzău, după ce au fost muşcaţi de căpuşe.
 
Astfel de insecte se pot găsi atât în grădina casei, cât şi în parcuri, terenuri de sport, pe iarbă sau gazon, pe pomii din livadă sau în pădure sau animale. 
 
Având în vedere că se aşteaptă ca, în minivacanţele de Paşti şi 1 Mai, un număr mare de persoane să petreacă zilele libere în natură, la iarbă verde, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii recomandă oamenilor să poarte pantaloni lungi, şosete şi bluze cu mânecă lunga in zonele cu iarba inalta. 

Muşcătura de capuşă este foarte periculoasă dacă nu este tratată corespunzător. Cea mai gravă este boala Lyme, sau borelioza, supranumită şi “boala cu o mie de feţe”, din pricina faptului că simptomele ei sunt foarte asemănătoare altor boli.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările