Asalt al militarilor şi voluntarilor din Buzău, pentru plantarea a sute de stejari. Vor purta numele unor eroi VIDEO

Asalt al militarilor şi voluntarilor din Buzău, pentru plantarea a sute de stejari. Vor purta numele unor eroi VIDEO

Sursa Primăria Buzău

De Ziua Naţională a României, autorităţile din Buzău propun o acţiune inedită pentru a sărbători eroii buzoieni: o amplă campanie de împădurire în Parcul Crâng. Mai exact, în locul pomilor tăiaţi în ultimele luni, vor fi sădiţi 775 de stejari tineri care să acopere golurile rămase.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Plantarea arborilor a început deja, cu militari din Divizia 2 Infanterie ”Getica", echipaţi în uniformele Regimentul 48 Infanterie Buzău.
 
Acţiunea poartă numele de ”Eroii noştri s-au întors acasă" şi va fi finalizată de Ziua Naţională.
 
Fiecare dintre copacii plantaţi va purta numele unui erou militar din Regimentul 48 Infanterie Buzău, căzut pentru patrie în Primul Război Mondial.
 
Arborii sunt plantaţi de voluntari împreună cu cu militari din Garnizoana Buzău, dar şi cu elevi din tot judeţul.
 

Stejarii plantaţi zilele acestea vor purta numele celor 775 de eroi buzoieni căzuţi pentru patrie în Războiul de Întregire Naţională (1916 – 1919). 

Organizatorul acţiunii transmite lista cu numele, prenumele, gradul, localitatea de provenienţă, data şi locul trecerii în veşnicie a eroilor din Regimentul 48 Infanterie Buzău.

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările