UPDATE Avion prăbuşit în zona Nehoiu, din Buzău. Cele două persoane care au murit ar fi din Cluj. Cum explică accidentul experţii în aviaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Iulian Bunilă
FOTO Iulian Bunilă

Este stare de alertă în unităţile MAI din judeţul Buzău, după ce un bărbat din zona Nehoiu a sunat la 112 şi a anunţat că a văzut un avion de mici dimensiuni prăbuşindu-se într-o zonă greu accesibilă din localitate.

UPDATE, ora 18,00

Potrivit primarului din Nehoiu, Ionuţ Milea, asupra celor două victime, doi bărbaţi, ar fi fost găsite documente din care ar reieşi că ar fi din Cluj-Napoca.

„E totul plin de fiare acolo, nu putem desluşi mare lucru. Din documente, reiese că victimele ar fi din Cluj-Napoca. E o zonă greu accesibilă, am mers cu maşina, apoi pe jos vreo 40 de minute ”, a declarant primarul oraşului Nehoiu.

UPDATE, ora 17,30

Avionul prăbuşit lângă Nehoiu a decolat de la Ghimbav şi trebuia să ajungă la Constanţa. Cauza tragediei urmează să fie stabilită, dar e posibil ca vremea să fi fost un factor important. Atât Sorin Stoicescu, expert în aviaţie, cât şi pilotul Mihai Şerban, spun că alte posibile cauze ar fi lipsa de combustibil sau o defecţiune tehnică.

Avionul este un model Technam T 2008, avion relativ nou, produs în Italia. Este un avion cu dublă comandă, cu lungime de 7 metri, iar anvergura este de 9 metri.

UPDATE 2

Avionul prăbuşit în munţii Buzăului a mai avut un incident de zbor şi în urmă cu trei ani. Informaţia a fost vehiculată de specialistul în aviaţia Sorin Stoicescu. Acesta a precizat că în august 2016 avionul implicat în tragedia de miercuri, 15 mai 2019, de la Buzău, a aterizat forţat în judeţul Argeş după ce a rămas fără carburant din neatenţia pilotului

UPDATE 1 

Potrivit unor surse din rândul autorităţilor implicate în misiunea de căutare şi salvare, accidentul s-a soldat cu moartea a două persoane. 

ŞTIREA INIŢIALĂ 

”Eram în grădină, să tai nişte iarbă, şi am auzit un motor turat, probabil al acestui avion, pe la ora 15”, ne-a declarat un localnic din Nehoiaşu.

În scurt timp, ambulanţe şi echipaje de la nivelul tuturor unităţilor MAI – poliţie, ISU, jandarmerie – au pornit către locul indicat. 

”Noi suntem în alertă. Ştiu de la Ambulanţă că sunt echipaje către zona indicată şi suntem pregătiţi să acordăm ajutor eventualilor răniţi”, a declarat Şergicu Remişovschi, directorul spitalului din Nehoiu. 

Nimeni nu poate confirma sau infirma, deocamdată, existenţa unui avion prăbuşit, apelantul precizând doar că a zărit „aripa unui avion”, dar că nu există flăcări sau fum.

Vom reveni cu amănunte!

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite