Ani grei de puşcărie pentru buzoianul care şi-a incendiat fosta iubită. Femeia a murit în chinuri groaznice

Ani grei de puşcărie pentru buzoianul care şi-a incendiat fosta iubită. Femeia a murit în chinuri groaznice

Tragedia s-a produs în noaptea de 22 spre 23 februarie 2019

Tribunalul Buzău a pronunţat, joi, sentinţa în cazul tânărului care şi-a ucis fosta iubită prin incendiere. Cosmin Dan a fost judecat pentru omor prin cruzimi, după ce şi-a stropit cu benzină fosta iubită şi i-a dat foc, provocându-i moartea. Decizia primei instanţe nu este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă


Joi, s-a încheiat procesul în care Cosmin Dan este judecat pentru uciderea fostei sale iubite Valentina Nica.

A fost nevoie de şase termene pentru ca judecătorul de caz să decidă ca inculpatul să execute 24 de ani de închisoare pentru fapta sa.

Pedeapsa este compusă din 23 de ani de închisoare pentru omor calificat şi încă un an reprezentând o treime din pedeapsa pentru infracţiunea de distrugere. 

În acelasi timp, instanţa a obligat inculpatul la despăgubiri în valoare de 160.000 de lei, bani care vor ajunge la părinţii victimei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Avocatul lui Cosmin Dan va ataca sentinţa, următoarea fază a procesului urmând a se judeca la Curtea de Apel Ploieşti.

”În baza art. 39 alin. 1 lit. b Cod pen. şi cu referire la art. 38 Cod pen., aplică pedeapsa cea mai mare, aceea de 23 ani închisoare, la care adaugă 1/3 din cealaltă pedeapsă (1 an), în total va executa 24 ani închisoare. În baza art. 45 alin. 3 lit. a Cod pen. inculpatul va executa şi pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de 4 ani a exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, d, h, k Cod pen., pedeapsă ce se execută după executarea pedepsei închisorii (...)”, se arată în decizia pronunţată joi. 

Magistratul de caz a mai dispus ca profilul genetic al lui Cosmin Dan să fie introdus în Sistemul Naţional de Date Genetice, o bază de date informatizată, conţinând date despre persoane condamnate definitiv sau suspecţi de infracţiuni grave. 

În acest scop, personalul medical din penitenciarul Focşani îi va preleva buzoianului probe biologice pentru stabilirea ADN-ului.

Din dosarul acestei crimei, procurorii au dispus disjungerea unei alte cauze care vizează faptele celor doi prieteni ai incendiatorului care i-au adus acestuia sticla cu benzină în apartament. Dacă procurorii vor reuşi să demonstreze că cei doi ştiau pentru ce duc benzina, si cei doi tinerii vor fi puşi sub acuzare.

Tragedia s-a produs în noaptea de 22 spre 23 februarie 2019. Supărat că Valentina Nica ar fi încercat să-i povestească noii sale iubite despre relaţia lor, Cosmin Dan ar fi cerut ajutorul a doi prieteni, care i-ar fi adus o sticlă cu benzină. 

Necropsia a arătat că Valentina Nica era vie în momentul în care focul s-a aprins şi a murit în chinuri groaznice. Cosmin Dan se află în arest din luna februarie, în baza mandatelor de arestare preventivă, iar din iunie a fost transferat la Penitenciarul Focşani.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările