Amenzi pe bandă aplicată şoferilor de TIR-uri şi de camioane

Amenzi pe bandă aplicată şoferilor de TIR-uri şi de camioane

Doi dintre şoferii de camioane opriţi de poliţişti au rămas fără permis auto

Miercuri, s-a desfăşurat o acţiune care a avut ca scop verificarea autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone sau transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 9 locuri.


Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Buzău au verificat 36 de autovehicule iar ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut două permise de conducere.

Tot miercuri, în cadrul aceleiaşi acţiuni, intitulată Truck&Bus, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia municipiului Buzău au efectuat controale pe raza municipiului împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

Poliţiştii rutieri au oprit pentru control 38 de autovehicule, iar ca urmare a neregulilor constatate au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto. Cele mai multe amenzi au fost acordate pentru opriri între staţii sau utilizarea telefonului mobil în timpul mersului, în valoare totală de 2880 de lei.

Unul dintre conducătorii auto opriţi pentru control – un buzoian în vârstă de 47 de ani  -a fost depistat în timp ce conducea un microbuz de transport persoane, deşi nu deţinea autorizaţie de transport rutier valabilă. Poliţiştii au luat împotriva lui măsura reţinerii certificatului de înmatriculare a autovehiculului şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare. Totodată, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a microbuzului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: